A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Безоплатна правова допомога

Скасовано заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг, які мають заборгованість по оплаті

29 грудня 2023 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову №1405 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг», де скасовано заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їхньої оплати. 

14:19:13 30.01.2024

Порядок визнання особи недієздатною та встановлення опіки

Сьогодні досить поширеним є питання щодо порядку встановлення опіки. Більшість людей ототожнюють опіку із здійсненням постійного догляду за особою. Проте, ці поняття мають суттєві відмінності, хоча обидва вони передбачають здійснення догляду за іншою особою, однак опіка може бути встановлена лише над недієздатною особою в судовому порядку, при цьому, встановлення опіки вимагає від опікуна виконання цілої низки обов’язків та проходження через доволі складну процедуру визнання особи недієздатною.

11:23:39 22.12.2023

Чи можна отримати компенсацію за лікарняний, якщо працівник захворів під час відпустки?

Якщо під час перебування в щорічній відпустці працівник захворів і його хвороба підтверджена листком непрацездатності, то роботодавець має надати йому невикористані дні такої відпустки. За бажанням працівника відпустку можна продовжити або перенести її залишок на інший період, проте тільки в межах 12 місяців після закінчення робочого року, за який надана відпустка.

12:44:27 30.11.2023

Чи можуть обмежено придатного військовослужбовця направити до військової частини, яка виконує завдання на передовій, або близько до неї?

В нашій країні з кожним днем стає все більше військовослужбовців, тому все швидше назріває потреба розібратись у всіх нормативно-правових актах, які стосуються їхніх прав. Назрілим на сьогодні є питання виконання завдань на передовій обмежено придатними військовослужбовцями.

12:43:21 30.11.2023

Як діяти, якщо не згоден з рішенням військово-лікарської комісії

Під час воєнного стану в умовах загальної мобілізації усі військовозобов’язані мають пройти медичну комісію. Саме військово-лікарська комісія визначає придатна людина до проходження військової служби чи ні.

12:42:16 30.11.2023

Особливості відпустки без збереження заробітної плати

Відпустка без збереження заробітної плати є тимчасовим увільненням працівника від виконання його посадових обов’язків. Такий вид відпусток надається виключно за бажанням працівника, а також за наявності певних обставин. Тож в обов’язковому порядку, за наявності відповідного бажання,  відпустка надається:  

12:40:01 30.11.2023

Що таке апостиль та для чого він потрібен?

За останні декілька років все більше українців виїжджають за кордон у пошуках кращого життя. Однак переважна більшість з них стикаються з проблемою, коли необхідно легалізувати документи отримані в Україні. Зокрема, це стосується свідоцтва про народження дитини, диплома про отримання вищої або спеціальної освіти, та інших документів, які породжують юридичні наслідки. Прекрасним вирішенням проблеми з легалізацією документів стане апостиль, тобто спеціальний штамп, що засвідчує дійсність підписів, статусу осіб, печаток та проставляється на українських документах, які будуть використовуватись за кордоном в усіх країнах-учасницях Гаазької конвенції.

12:39:47 30.11.2023

Чи мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника діти військовослужбовців, які зникли безвісти?

Статтею 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі  - Закон) передбачено, що пенсія по втраті годувальника призначається також непрацездатним членам сім’ї особи, якій відповідно до Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин» надано правовий статус особи, зниклої безвісти за особливих обставин.

12:34:45 30.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь