A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Зустріч з Євгеном Положієм

Дата: 23.02.2018 01:29
Кількість переглядів: 803

Фото без опису17 лютого в Нехворощанському будинку культури пройшла зустріч з письменником і журналістом Євгеном Положієм, автором роману «Іловайськ», визнаним «Найкращою книгою про війну» у 2015 році . На початку заходу присутні вшанували пам"ять всіх полтавчан, які загинули в результаті бойових дій на сході України. 
Автор презентував свій роман на тему іловайської трагедії, розповідав про зустрічі з реальними учасниками подій, реакцію на свої художні тексти воєнної тематики, секрети письменницької праці і роль цензури в сьогоденні. Потім письменник розповів про те, як працював над художньою книгою «Іловайськ». Спілкування із митцем стало для всіх присутніх дуже гарним досвідом, глядачі прийняли участь у жвавому обговоренні трагічних подій, описаних в "Іловайську". 
Євгеній Вікторович розповів, що планує освоїти також професію сценариста, щоб екранізувати одну із новел роману, адже історії справжніх героїв – вражаючі і проникливі, вони змушують кожного замислитись над важливими буттєвими питаннями. 
Не оминули на заході і історію нашого земляка Віктора Ходака, який трагічно загинув саме при виході з "іловайського котла". Сільський голова Юрій Мовчан розповів про життя нашого захисника, подякував батькам за сина, після чого вшанували пам"ять загиблого хвилиною мовчання. 
Після цього, примірники книги з автографом автора вручили керівникам шкіл, та бібліотек громади. Цю приємну місію виконав присутній на заході воїн-інтернаціоналіст Володимир Замула, який разом з Юрієм Ісаєвим, фахівцем Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування (Програма U-LEAD з Європою) надав допомогу в організації і проведенні заходу. 
Всі присутні на зібранні учасники АТО отримали книги в подарунок безпосередньо з рук автора. 
Глядачі подякували Євгену Положію за цікаву й пізнавальну бесіду та побажали якомога швидше зняти фільм і знову відвідати нашу громаду із новими прем’єрами в літературі та кінематографі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь