A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

СУД ВИНІС УХВАЛУ

Дата: 05.09.2020 23:14
Кількість переглядів: 271

Навесні цього року слідчий СВ Кобеляцького ВП ГУНП в Полтавській області Чернявський В.Ю. звернувся до Кобеляцького районного суду в межах кримінального провадження від 23.11.2012 з клопотанням про накладення арешту на майно в селі Соколова Балка, у т.ч. на зерносховища, ангар для сільськогосподарської техніки, сарай, будинок механізатора, їдальню, склади, пункт штучного осіменіння, корівник, свинарник, телятник, автогараж, ваговий комплекс і т.д. - всього на 24 об’єкти нежитлових приміщень, які до 2000 року були у власності КСП імені Шевченка і тепер, на думку слідчого судді, можуть бути об’єктом кримінально-протиправних дій.

6 травня 2020 р. Кобеляцький райсуд ухвалив: клопотання Чернявського В.Ю. задовольнити, тобто накласти арешт на вищевказане майно з метою запобігання пошкодження, знищення, відчуження тощо, та залишити його на зберігання Нехворощанській сільській раді. Однак процедура виконання цього рішення залишалася незрозумілою, адже Нехворощанська сільрада не має ліцензії на провадження охоронної діяльності чи коштів на послуги охорони. Отож в.о. сільського голови Нехворощанської ОТГ О.М.Гапон не квапилася виконувати судову ухвалу, а звернулася до Кобеляцького суду, аби той дав роз’яснення, за якою процедурою вона мусить брати «арештовані» об’єкти на баланс сільської ради.

Водночас окремі депутати ОТГ (зокрема, Іван Олександрович Геращенко) стали наполегливо вимагати від керівників сільської ради негайного виконання судової ухвали. А житель Соколової Балки А.М.Кравець у своєму виступі на червневій сесії звинуватив місцеве керівництво у бездіяльності, корумпованості, у нібито небажанні виконувати рішення суду, а значить – у небажанні захищати інтереси майнових пайщиків. «Якщо ми не погоджуємося з рішенням суду, то ми його оскаржуємо, якщо погоджуємося – значить виконуємо. А ми не оскаржуємо й не виконуємо. Це тоді якась махновщина!» – говорив Анатолій Михайлович, наголошуючи, що після судової ухвали «назване майно юридично вже у комунальній власності!».

Доки тривали ці взаємні звинувачення, ТОВ «Сокіл», яке використовує назване майно, подало апеляційну скаргу на ухвалу Кобеляцького суду, мотивуючи свою позицію тим, що це майно перебуває на його (тобто ТОВ «Сокіл») балансі. Крім того, керівництво агротовариства зазначило в апеляційній скарзі, що слідчий Кобеляцького суду «не дослідив документів, які підтверджують право власності на майно, а накладення на нього арешту може зупинити господарську діяльність ТОВ «Сокіл».

Зваживши на ці доводи та вивчивши матеріали справи, колегія суддів Полтавського апеляційного суду своєю ухвалою від 18 червня 2020 р. скасувала ухвалу Кобеляцького районного суду від 6 травня 2020 р., дійшовши такого висновку (цитата): «Обставин, які б підтверджували, що тривале володіння ТОВ «Сокіл» майновим комплексом призвело до його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, перетворення чи передачі, матеріали справи не містять».

Іншими словами – колегія полтавських суддів скасувала зобов’язання накласти арешт на майно колишнього соколовобалківського КСП за підозрою в чиємусь шахрайстві та передати його на баланс Нехворощанської сільради.

Отже, Ольга Миколаївна Гапон, не поспішаючи на вимогу зацікавлених осіб завчасно брати господарські споруди села Соколова Балка на баланс ОТГ, діяла в межах законодавства, тим самим не спровокувавши його порушення зі свого боку. Це підтвердив у наступній ухвалі й Кобеляцький районний суд 27 серпня 2020 р. Відтак публічні заяви І.О.Геращенка та А.М.Кравця про «бездіяльність керівництва ОТГ» були безпідставними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь