A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

«Бібліо – арт- простір»

Дата: 07.10.2020 21:15
Кількість переглядів: 1151

Фото без описуДонедавна в більшості слово «бібліотека» асоціювалось з тишею, неспішним плином часу, стелажами книг і підшивками старих газет та журналів. Проте сучасні публічні бібліотеки прагнуть крокувати в ногу з часом, розвиваються, урізноманітнюють свою роботу, стають місцями креативних і освітніх новацій, центрами творчості, спілкування, обміну ідеями.

І так у сільській бібліотеці з нагоди професійного свята був проведений захід під назвою «Бібліо – арт- простір». Ну бібліо, зрозуміло – бібліотечний, а арт-простір це місце вільного розвитку особистості. Однією із складових простору є виставкові зони, живописні полотна художників, майстер – класи. Такі зустрічі сприяють розвитку творчої особистості засобами інформальної освіти, розвивають інтерес до ручної творчості, стимулюють до самостійного опанування новими техніками.

На заході була показана презентація інноваційної послуги «Арт-простір» яку підготувала завідуюча комунальним закладом Шелемба І.М. З вересня місяця в бібліотеках громади розпочала діяти платформа Арт-простір на якій місцеві художники, народні умільці можуть запропонувати свої послуги, виставки робіт та майстер класи. На свято була запрошена Лисенко С.О яка своїм емоційним виступом запропонувала багато цікавих ідей для розвитку громади. Нею уже були проведені майстер класи у Маячківській та Лівенській сільських бібліотеках два на тему « я малюю сонячні квіти», настінний малюнок « а я розмалюю піч», та виготовлення ляльки мотанки. Вона дарувала світло своєї душі присутнім.

Бібліотекар це не тільки книгар, це лікар людських душ всі таланти й здібності якого віддані обраній справі. На свято з привітанням завітала виконуюча обов’язки сільського голови Нехворощанської громади Гапон О.М. яка сказала : «Що хороший бібліотекар має бути компетентним і в книжках і в людях, щоб наші читачі не покидали бібліотеку з почуттям розчарування чи невдоволення. Дуже приємною несподіванкою для Маячківської бібліотеки був подарунок у вигляді мультимедійного проектора для показу фільмів. І тому велике спасибі за підтримку,що не залишаєтесь осторонь наших проблем.

Арт-простір у бібліотеці – це можливість якісно і по-новому організувати різнопланову особистісно-орієнтовану діяльність бібліотеки. Залежно від потреб користувачів така платформа може набувати креативно-мистецьких та освітніх функцій, стати місцем вільного розвитку особистості, сприяти активному й діяльному засвоєнню мистецьких знань та умінь, формуванню навичок продуктивного проведення вільного часу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь