A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗУСТРІЧІ З ВИБОРЦЯМИ

Дата: 04.11.2020 23:19
Кількість переглядів: 401

Сьогодні новообраний голова Нехворощанської ОТГ Віктор ДУБОВИЧ провів робочі наради з жителями сіл Шедієве, Соколова Балка та Андріївка. На початку кожної зустрічі він дякував виборцям за їхню підтримку і небайдужість до майбутнього нашої громади. Повідомив, що кілька днів тому Нехворощанський опорний заклад одержав новий шкільний автобус, «у тім числі й завдяки тому, що ми підтримали на виборах політичну партію «Рідне місто».

«Я розумію, що одержав від вас дуже високе довір’я і старатимусь його виправдати, – говорив Віктор Олександрович. – Усвідомлюю, що нелегку ношу взяв на себе, проте готовий нести її. Можу запевнити, що гірше не стане, хоча й покращання прийде не завтра. До нього рухатимемось поступово, бо не все залежить від нас самих. Але рухатимемось наполегливо. Обіцяю, що млявості в роботі не буде, житимемо активно».

Під час зустрічей В.Дубович запрошував до президії новообраних депутатів. У Шедієвому це Микола Мошура та Олександр Романенко, у Соколовій Балці – Олександр Грек, Світлана Калініченко, Володимир Замула, Анатолій Корнієнко, Любов Косик та Ірина Вільхова. При цьому висловлював сподівання на тісну співпрацю, однією командою, адже мета у всіх єдина – спільно й ефективно вирішувати проблеми у громаді, працювати на її розвиток. «А для цього ми разом повинні розробити стратегію розвитку як ОТГ в цілому, так і кожного села зокрема. Старатимемось тільки примножувати те, що маємо зараз».

Віктор Олександрович нагадав, що відповідно до нового законодавства старости сіл не обираються громадами, а затверджуються на сесії за поданням сільського голови. «На мій погляд, це несправедливо відносно селян. Тому метою моїх сьогоднішніх зустрічей є бажання виправити цю несправедливість і порадитися з вами, кого ви хочете бачити представником свого села у владі ОТГ, кому довіряєте найбільше. Щойно я провів короткі наради з обраними вами депутатами, узгодив з ними наші позиції, тепер і з вами хочу обговорити ці кандидатури. Але спочатку уточню, що ми плануємо призначати не старост, а заступників голови ОТГ, оскільки в такому випадку вони матимуть більші повноваження, отож і робота їхня буде більш ефективною.

Отже, на території Соколовобалківського старостату заступницею пропонуватиму Світлану Миколаївну Калініченко. У Нехворощі дали згоду працювати на цих посадах Ольга Станіславівна Хоменко, яка вже має досвід співпраці з нашою громадою як помічниця-консультант, і колишня сільський голова Драбинівки Зоя Петрівна Короленко. У Шедієвому залишиться Марина Олександрівна Романенко. Вони займатимуться вирішенням проблем на місцях, я ж у цьому процесі бачу себе координатором дій та людиною, котра залучатиме в громаду нові інвестиції, - додав Віктор Олександрович. - Розумію, що неодноразово мені доведеться їхати і в якесь міністерство, і стукати у високі кабінети, але я готовий до цього. Чи вийде у нас досягти запланованого – час покаже, бо не все залежить від нас самих, але йтимемо наміченим шляхом. Пріоритетом у моїй роботі буде покращання медичного обслуговування. Закриття нехворощанської лікарні – то найболючіша проблема, і це підтверджує нинішня пандемія. Моя мрія – взяти амбулаторію ПМСД на баланс ОТГ, бо ми зі своїми хворобами не потрібні ані Санжарам, ні Полтаві, треба боротися за своє власне місце під сонцем. Шлях до цього буде нелегким, тож нереальних досягнень не обіцяю, навіть готовий до справедливої критики, хоча найбільше сподіваюсь на вашу допомогу, а не «палиці в колеса».

Такі пропозиції В.Дубовича присутні зустрічали схвально, у Соколовій Балці навіть аплодисментами.

Далі керівник громади наголошував на важливості написання проєктів, що дає можливість залучати у громаду додаткові кошти, і просив присутніх активніше підтримувати їх шляхом онлайн-голосування. Натомість соколовобалківські педагоги пропонували проводити відповідні семінари з метою навчити правильному написанню таких проєктів.

Були до новообраного голови й чисельні запитання. Приміром, шедіївців цікавило і вуличне освітлення, і опалення у дитсадку, і обслуговування водомережі, і транспортне сполучення тощо. Проблеми не нові, певним чином задавнені, що ускладнює їх вирішення. «Є надія, що нарешті відремонтуємо дорогу і в бік Соколової Балки, і до межі з Кобеляцьким районом. Відповідні переговори на рівні області вже ведуться», - запевнив голова ОТГ.

Соколовобалківці теж порушували питання медичного обслуговування, розчищення доріг від снігу, розвиток спорту і поліпшення спортивної бази тощо. Анатолій Кравець поцікавився, чи готовий новообраний керівник в судовому порядку відстоювати порушені права жителів громади. На це В.Дубович відповів лаконічно: «Готовий, але виключно в рамках правового поля». Принагідно люди з місць закликали односельців припинити розповсюдження в селі неправдивих та образливих чуток, нарешті згуртуватися навколо вирішення важливих питань, а не з’ясування стосунків.

Андріївці просили створити у громаді ритуальні послуги, «бо копачів у селі важко знайти». Цікавилися наявною технікою у нехворощанському комунгоспі та чи можна її замовляти в разі потреби. А також можливістю створення у громаді будівельної бригади та ринковим збором у Нехворощі, «бо в Соколянці підприємці також торгують, але ринковий збір не платять, а була б копійка до бюджету».

Говорячи про важливість встановлення у Нехворощі та Соколовій Балці банкоматів, присутні почули, що головна проблема тут у відсутності охоронної служби з відповідною ліцензією, але й над цим ведеться відповідна робота.

У Шедієвому Віктор Олександрович оглянув приміщення колишньої школи, запевнивши, що вже розмірковував, яким чином його можна використовувати у майбутньому. Відвідав пункт пожежної охорони, цікавився роботою пожежного автомобіля. У Соколовій Балці разом з депутатами завітав до місцевої школи, потім до дитсадка, де оглянув літній павільйон, збудований, до речі, за ініціативи В.Дубовича. Затим така ж зустріч відбулася у клубі села Андріївка.

На завтра, 5 листопада, заплановано зустрічі з жителями Лівенського і Маячки, а в п’ятницю – з нехворощанами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь