A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗУСТРІЧ З НЕХВОРОЩАНАМИ

Дата: 06.11.2020 23:27
Кількість переглядів: 249

Фото без описуСьогодні новообраний голова ОТГ Віктор ДУБОВИЧ провів робочу зустріч зі своїми односельцями. Виборців у Будинку культури зібралася майже повна зала. Нехворощани прийшли почути від керівника громади про його першочергові дії на цій посаді та відповіді на свої запитання.

Як і в інших селах, де Віктор Олександрович уже встиг побувати, він найперше подякував за підтримку на виборах, за виявлене довір’я. «Постараюсь його виправдати», – запевнив присутніх. Потім розповів про нову команду, яка працюватиме на громаду, про своїх майбутніх заступників та помічників. З-поміж них Світлана Калініченко та Микола Завезьон обрані депутатами, тож вони складуть свої повноваження і на їхніх округах невдовзі проводитимуться довибори. Так само і на третьому окрузі в Нехворощі, де був обраний депутатом В.Дубович.

Виступаючий підкреслив, що три його помічники – Світлана Калініченко, Микола Завезьон та Зоя Короленко – вже мають досвід роботи сільськими головами, «тому якщо для мене ця посада нова, то для них ця робота знайома. Це дуже важливий факт, бо у нас практично немає часу для розкачування, нам слід швидко увійти в робочу колію і почати ефективно працювати. Адже календарний рік завершується, необхідно провести установчу сесію, потім розробити і прийняти бюджет на наступний рік, попрацювати над програмою соціально-економічного розвитку нашої ОТГ і так далі. Ключовими для мене будуть питання медицини та ремонту доріг. Також надіюсь, що до Нового року ми пробуримо в Нехворощі нову свердловину, бо останнім часом багато нарікань на якість води у центрі села. Вже ведуться перемовини з керівництвом Полтавської газонафтової компанії, вони обіцяють нам допомогти».

Звернув увагу, що в медичній галузі продовжуються реформи, і не на нашу користь. Зокрема, на останній сесії районної ради центральну районну лікарню та амбулаторію ПМСД передали на баланс Новосанжарської ОТГ. Не порадившись з іншими населеними пунктами, хоча це майно УСІХ громад колишнього Новосанжарського району. Тепер, за прогнозом Віктора Олександровича, з нашої громади вимагатимуть ще більшої субвенції, ніж досі, проте з тих коштів нашим медикам перепадатимуть крихти або ще гірше – скорочуватимуть наших медиків на свій розсуд, як торік закривали терапевтичне відділення. «Ми платимо свої гроші, але на ці негативні процеси не можемо впливати, і в тому є велика несправедливість», – говорив В.Дубович і озвучив свої наміри зробити все можливе, щоб наші заклади охорони здоров’я перейшли на баланс нашої ОТГ і не були чиїмись пасинками. «Хоча законодавство дозволяє це зробити тільки тоді, коли ці заклади будуть обслуговувати не менше 15 тисяч населення. У нас такої кількості немає, але все одно якось вирішуватимемо, кудись будемо стукати, стояти на місці не будемо – це точно».

Водночас цілком відверто говорив, що за короткий час вирішити всі проблеми буде неможливо, тим більше в умовах карантину та дефіциту місцевого бюджету. Головне – є бачення шляхів виходу з ситуації, є бажання працювати, є для цього нова команда.

Фото без описуСпростував чутки стосовно того, що «прийде Дубович і всіх буде розгонити». На це Віктор Олександрович відповів прямо: «Нікого розганяти не буду, але всі повинні ефективно працювати. Я за те, щоб люди одержували достойні зарплати, але вони повинні їх відпрацьовувати – кожен на своєму місці. Можливо, якісь посади будуть об’єднуватися, хтось одержить додаткові навантаження, але це вимушений крок, інакше з проблем нам не вибратися. Тому, образно кажучи, перевзуваємось з капців у кросівки і разом біжимо вперед. Хто відставатиме, той і буде залишений позаду».

Зайшла мова і про додаткові джерела наповнення бюджету. Невикористаний резерв – це чисельні проєкти, через які можна залучити фінанси на соціальні цілі. «Досі наша ОТГ не заробляла нічого, лише проїдала кошти, от і маємо тепер борги».

Пообіцяв створити у громаді свою будівельну бригаду, бо це і робочі місця, і здешевлення ремонтних робіт. А ще придбати сміттєвозку, вирішити питання охорони сіл охоронною фірмою, що дасть можливість встановити банкомати у Соколовій Балці та Нехворощі. Також збудувати нову автостанцію – цегляну, з дверима та освітленням, тобто затишну, а не «на семи вітрах».

До всього Віктор Олександрович зауважив, що до сесії, яка відбудеться 17 листопада, юридично він ще не має повноважень голови, але вже зараз активно іде підготовча робота. Зокрема, проведено робочу нараду з усіма новообраними депутатами, визначено, хто яку комісію буде очолювати і хто в яку комісію входитиме. Намічено склад виконавчого комітету з 14 чоловік і план дій на найближчий час. На сесії все це буде затверджуватися. Оскільки нова влада планує працювати чесно і прозоро, не ховаючись від людей, то запросив усіх бажаючих приходити на сесії і бути свідками того, як працюють депутати.

Отже, починається велика робота. А її результат, як зазначив новий керівник громади, «залежить не від одного Дубовича, а від кожного жителя. Кожен впорядкує прилеглу територію біля своїх дворів – і вже наполовину вирішиться питання благоустрою. Легше всього ставити палиці в колеса, ніж допомагати. Давайте забудемо все, що було до виборів, і гуртуватися для покращання життя на спільній території. На те ми і громада».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь