A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВІДРОДЖЕННЯ МЕДЗАКЛАДУ ТРИВАЄ

Дата: 10.12.2020 20:29
Кількість переглядів: 515

Фото без описуТі нехворощани, котрі мешкають неподалік приміщення колишнього стаціонару сільської лікарні, мають можливість спостерігати, як іде будівництво нового даху. На місці колишньої операційної зали вже зведено два бокси для спецавтотранспорту, надалі – внутрішні роботи.

Прикро, що в результаті реформ у галузі охорони здоров’я спочатку припинила існування Нехворощанська райлікарня №2, перетворившись у терапевтичне відділення Новосанжарської ЦРЛ, а торік закрили і це відділення. Тепер односельці можуть лише пригадати, що їхня лікарня існувала в селі більш як півтора століття, що кілька років тому вона обслуговувала понад 5 тисяч жителів, охоплюючи своїми послугами Соколовобалківську, Шедіївську та Лівенську сільські ради, а також ближні населені пункти Машівського району та Дніпропетровщини. До структури нашого лікувального закладу входили амбулаторно-поліклінічне і стаціонарне відділення, а також відділення швидкої і невідкладної допомоги, допоміжні служби.

«Охорона здоров’я була і буде в пріоритеті моєї роботи, – каже голова Нехворощанської ОТГ Віктор Дубович. – Мене в цьому питанні підтримує вся громада, свого часу люди зібрали дві з половиною тисячі підписів з проханням повернути медзаклад. І це не якась забаганка, бо треба враховувати, що ми віддалені від колишніх райцентрів на півсотні кілометрів, а від Полтави на 75. Це добре, що у нас є амбулаторія сімейної медицини, яку будемо підтримувати, але їхніх послуг для такої віддаленої громади недостатньо. Зважаючи на це, не покидаю ідею відродити медичний заклад хай не в такому вигляді, яким він був 10-20 років тому, але з наданням найбільш необхідних послуг. Скоріш за все, це буде центр надання медичних послуг, де в одному приміщенні розмістяться і амбулаторія ПМСД, і бригада підстанції екстреної медичної допомоги, інші служби. Але своїх фінансових зусиль нам не вистачить. Приємно, що нас розуміє директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Петрович Лисак, він допоміг нам розробити стратегію відновлення медзакладу. Також наша громада сподівається, що це питання не залишить без своєї уваги голова Полтавської обласної ради

Олександр Біленький – людина молода, прогресивна, з умінням вникнути в суть проблеми. Завдяки ініціативі Олександра Юрійовича були впроваджені обласні програми "Бюджет участі", "Шкільний громадський бюджет", "Екологічні ініціативи", які надали можливість громадам області, в тому числі і Нехворощанській сільській раді, реалізувати свої ідеї і залучити додаткове фінансування з обласного бюджету.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь