A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ

Дата: 14.01.2021 00:26
Кількість переглядів: 7611

Фото без описуДванадцять депутатів нашої громади прибули сьогодні на позачергову сесію, аби розглянути дуже важливе питання – схвалити своє звернення до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Разумкова В.О., Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А., Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо скасування «драконівських» тарифів на комунальні послуги (текст звернення подаємо нижче). Його перед депутатами зачитала заступниця голови ОТГ Зоя КОРОЛЕНКО.

 

Керівник громади Віктор ДУБОВИЧ, який вів сесію, доповнив звернення своїми думками стосовно ситуації з тарифами. «Я теж вважаю це тарифним геноцидом, з огляду на розміри мінімальної пенсії. Коли людина отримує 2800 гривень, то як може вижити з такими цінами? А якісь, вибачте, мордовороти наживаються на цьому. Згадайте, як у селах колгоспи створювали бригади і самостійно, за свої кошти, тобто за кошти селян-колгоспників прокладали вуличні газогони й будували газотранспортні системи, а потім безоплатно передали їх на обслуговування газовим фірмам. Вважайте, передали майно спільної власності. А тепер із цих же селян вимагають гроші за наші труби. Може настав час взагалі ставити питання про те, щоб вони нам доплачували за ці труби, які допомагають їм торгувати газом. Вся Україна від цього потерпає, вся Україна пише звернення, висловлює справедливі обурення. Ми теж не можемо стояти осторонь, бо ми обрані цими ж людьми, і повинні захищати інтереси своїх людей. У нас зараз гарний депутатський корпус, і я вірю, що ми працюватимемо тільки для людей. Але не будемо піаритись і вдаватися до дій, про які ми чуємо з інших регіонів держави, де громади беруть місцеві газотранспортні системи на своє утримання. Насправді для нас це неможливо, хіба тільки об’єднавшись з усіма громадами колишнього Новосанжарського району. Втім, це у перспективі, а сьогодні ми мусимо хоча б не мовчати, заявляти про свою позицію. Люди у нас теж не байдужі, за кілька днів зібрали 750 підписів під цим зверненням, і ми його підтримуємо і направляємо в усі інстанції для належного реагування.

 

Депутат Віктор КИБКАЛО висловився за підтримку цього звернення, а нехворощанка Лідія ПЕЛЯК, яка разом з кількома іншими односельцями прийшла послухати сесію, пояснила, що аби не допомога дітей, то прожити на пенсію в 2200 гривень справді неможливо. «Ми змушені економити на продуктах, аби розплатитися за газ та електрику. Я нічого не купую, беру тільки дріжджі та борошно в рахунок паю. А як тоді жити? Переходити на хліб та воду?».

 

Нехворощанин Олексій ПЕДИНА поцікавився в голови ОТГ, чи буде колись нормальна дорога на відрізку між Нехворощею і Соколовою Балкою. Віктор Олександрович відповів: «Моя позиція незмінна, там повинна бути тільки гарна дорога, тобто відремонтована капітально. Я вже неодноразово зустрічався з головою обласної державної адміністрації, з начальником ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексієм БАСАНОВИМ, обговорювали з ними ці питання. Звісно, виникає чимало перепон, у тім числі й з фінансуванням державою цих робіт, але ми не зупиняємося, не опускаємо руки, стукаємо в усі двері. Є надія, що весною почнемо закривати цю проблему. В усному порядку нам всі обіцяють допомогу, а як буде на ділі - побачимо».

 

В ході пленарного засідання В.Дубович привітав колег-депутатів Любов Миколаївну КОСИК та Романа Вікторовича КРИКЛЮ з іменинами, які вони відсвяткували у міжсесійний період.

 

В роботі сесії взяли участь заступниці голови ОТГ Світлана КАЛІНІЧЕНКО, Зоя КОРОЛЕНКО та Ольга ХОМЕНКО.

 

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Нехворощанської сільської ради до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Разумкова В.О., Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо скасування постанови НКРЕКП від 16.12.2020 № 2460 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ПОЛТАВАГАЗ», скасування постанови №1325 Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 червня 2019 р. № 483 та зниження тарифів на постачання природного газу споживачам.

 

На засіданні Уряду 28 грудня 2020 року схвалено постанову №1325 Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 червня 2019 р. № 483» якою скасовано пільгову ціну за перші 100 кВт год/міс для споживачів, що негативно впливає на матеріальне становище громадян та посилює соціальну напругу.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 16 грудня 2020 року оприлюднила свою постанову від 16.12.2020 № 2460 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ПОЛТАВАГАЗ», відповідно до якої передбачено встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу у розмірі 1,93 грн. за 1 м3 на місяць (без урахування ПДВ) з 01 січня 2021 року. З урахуванням податку на додану вартість новий тариф на розподіл газу для жителів Нехворощанської сільської територіальної громади складе 2,316 грн.

 

Такий розмір тарифу ляже непомірним тягарем на мешканців громади, зокрема на соціально незахищені верстви населення та пенсіонерів, які і так знаходяться на межі виживання, обираючи між опаленням та продуктами харчування.

 

Ми, депутати Нехворощанської сільської ради, враховуючи думку громади, вважаємо, що таке підвищення тарифу на розподіл газу є неприпустимим, оскільки призведе до негативних фінансових та соціальних наслідків для жителів Нехворощанської сільської ради територіальної громади, особливо в сьогоднішніх умовах пандемії Covid-19.

 

В зв’язку з цим, прохаємо:
- скасувати постанову НКРЕКП від 16.12.2020 № 2460 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ПОЛТАВАГАЗ» як таку, що негативно впливає на матеріальне становище мешканців нашої громади.
- скасувати постанову №1325 Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 червня 2019 р. № 483» якою скасовано пільгову ціну за перші 100 кВт год/міс.

 

- терміново вжити заходів щодо зниження тарифів на постачання природного газу споживачам.
- Вважаємо, що таке рішення дозволить зняти соціальну напругу та хоча б мінімально зменшить фінансове навантаження на населення.

 

Прийнято рішенням п’ятої позачергової сесії
Нехворощанської сільської ради
восьмого скликання від 13 січня 2021 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь