A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 24.02.2021 16:44
Кількість переглядів: 542

Відбулося воно 23 лютого. На початку голова громади Віктор ДУБОВИЧ привітав члена виконкому Олексія Петровича КУЛІЯ з 60-річчям, а також поздоровив присутніх чоловіків зі святом, якого вже немає на календарі, але воно живе у пам’яті тих, кому довелося служити в лавах Радянської Армії, «і кожен гордиться тією службою. Цього факту з біографії не викинеш, це частинка долі багатьох із нас, тому бажаю всім здоров’я та легкої служби і міцної дружби. А служба сьогодні у нас одна – працювати на користь громади».

 

Першим питанням члени виконкому затвердили склад мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, які постраждали внаслідок домашнього насильства чи насильства за ознаками статі, а також затвердили положення про неї. Як пояснила заступниця голови СТГ Зоя КОРОЛЕНКО, мобільна бригада створюється на виконання постанови Кабінету Міністрів України. Отже, керівником цієї мобільної бригади є Зоя Короленко, а членами – сімейний лікар Ольга Володимирівна ШЕВЧЕНКО, керівник Центру надання соціальних послуг Мирослава Петрівна РОЖКО, Наталія Володимирівна КОЗКА, дільничний інспектор райвідділу поліції Олексій Миколайович МУХА, спеціаліст ІІ категорії із соціальних питань Юлія Анатоліївна РАДЖАБОВА, спеціаліст ІІ категорії з питань захисту прав дітей відділу сім’ї, молоді та спорту Анна Михайлівна КАРАКУЦЯ та начальник сільського комунгоспу Григорій Іванович БАЛАНА.

 

О.П.Кулій вніс пропозицію передбачити у положенні про мобільну бригаду співпрацю в подібних випадках з бригадою екстреної медичної допомоги. Присутні погодилися з такою пропозицією.

 

Далі затвердили заходи щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій під час пропуску льодоходу, повені та паводків у 2021 році. В.Дубович зазначив, що давно вже немає у Нехворощі тих паводків, що були колись, «але ми повинні бути готовими до подібних ситуацій». Найперше – буде проведено обстеження гідроспоруд та укріплень ставків і розроблено графік чергування орендарів ставків на гідротехнічних спорудах у випадку підйому рівня води. А також створено дві мобільні групи, які реагуватимуть на можливі підтоплення житлових та господарських споруд.
Про призов громадян на строкову військову службу весною цього року доповідала спеціаліст ІІ категорії з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб Лариса АНДРІШКО. Вона також привітала присутніх чоловіків зі святом і принагідно зазначила, що тепер військова служба не є почесним обов’язком, хлопці призивного віку сприймають її як повинність, яку намагаються всіляко уникнути. Нині список допризовників у нашій громаді складається з 61 чоловіка. З них є такі, котрі матимуть відтермінування від служби. «А тих, які свідомо ухилятимуться від служби, буде розшукувати поліція, прошу пояснювати це батькам», – говорила Лариса Олександрівна.

 

Наступний блок питань стосувався затвердження кошторисних документацій, про кожну з них дала відповідні пояснення Зоя Короленко. Стосуються вони, наприклад, реконструкції опалення у Соколовобалківській школі та капітальний ремонт огороджуючих конструкцій покрівлі Нехворощанської школи, тощо. Свій коментар додав Віктор Дубович: «Якщо говорити образно, то ми сьогодні, затверджуючи ці документи, засіваємо зерно, яке колись дасть спочатку сходи, потім якийсь урожай. Іншими словами, готуємося брати участь у програмах, де буде співфінансування з обласного чи державного бюджету. Є проєктанти, готові виготовити пакет документації на перспективу, а проплатимо за нього тільки тоді, коли почнеться практична реалізація конкретного проєкту. Тобто працюємо на випередження, і щоб не платити за папери, які потім лежатимуть в шухляді. Наведу конкретні приклади: виготовили проєктно-кошторисну документацію на будівництво водогонів у Лівенському та Маячці, витратили сотні тисяч гривень, сподіваючись на участь в обласній програмі «Питна вода Полтавщини», а тепер з’ясувалося, що ця програма стосується тільки будівництва нових свердловин, а не водогонів. Отже, гроші пішли на вітер. Те саме з дитсадком, вартість будівництва якого дорівнює річному бюджету нашої громади. Хто дасть такі гроші в окремо взяте село? А проєкт виготовляли і, не довівши його до кінця, заплатили більше мільйона гривень. Зараз на будівництві треба ставити крапку й вирішувати проблему навколо дитсадка іншими шляхами, бо новіше приміщення для дошкільнят у Нехворощі дуже потрібне. Але тепер ми не будемо витрачати бюджетні кошти бездумно».

 

Розглянувши питання порядку денного, у «різному» обговорили й інші нагальні проблеми: про будівництво пандусів у комунальних закладах, про покращання надання населенню адміністративних послуг, про роботу окремих закладів освіти. «Закривати школи – це не найкраща місія для нас, набагато приємніше щось відкривати, перерізати стрічку й радіти, коли починає працювати в громаді щось нове, – зазначив керівник СТГ. – Але життя диктує свої умови і змушує нас вчиняти інші дії. Найбільше прикро, коли заклад намагаєшся зберегти, а від його керівництва одержуєш не співпрацю, а суцільний спротив. Я знову про Соколовобалківську школу. Яка співпраця, коли її директора три тижні немає на роботі? З ким тоді вирішувати, як зберегти школу? Торік від неї в Андріївську пішло сорок дітей, і з таким успіхом піде ще сорок. Ми стараємося возити учнів з сусідніх громад, аби наповнювати наші школи, а з Соколовобалківської, яка в серці громади, діти йдуть в інші заклади. Бо в Андріївці вони задіяні в багатьох гуртках, малюють і ліплять, а в Соколовій Балці пластилін, мабуть, не такий. Ці реалії треба якось виправляти. Усе залежить від керівника. І тут немає моїх амбіцій чи суб’єктивного відношення до когось. Я ставив і ставитиму за приклад Маячківську та Нехворощанську школи, де з дітьми працюють, куди діти йдуть охоче, бо їм цікаво на уроках, і це видно неозброєним оком. І таким керівникам хочеться допомагати, бо вони самі стараються працювати з віддачею».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь