A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

РОБОЧА ПОЇЗДКА ДО КРЕМЕНЧУКА

Дата: 28.02.2021 11:07
Кількість переглядів: 734

26 лютого народний депутат України Костянтин Іванович КАСАЙ організував для голів об’єднаних громад Полтавського району робочу поїздку в м. Кременчук на сучасні підприємства машинобудівної галузі. Нехворощанську громаду в цій групі представляла заступниця голови СТГ Зоя КОРОЛЕНКО.

 

Спочатку відвідали ПАТ «Кременчуцький вагонобудівний завод», де побували в цехах виготовлення колісних пар і складання пасажирських вагонів локомотивної тяги, електро- та дизель-поїздів. На власні побачили, як народжуються сучасні, комфортні пасажирські вагони і навіть оглянули вагон-ресторан, посиділи в кабіні машиніста. Технічний директор Олексій ГРЕЧКІН, який супроводжував групу, показав цех з ремонту рухомого складу, розповів про виготовлення вантажних вагонів, яке займає чи не найбільшу частку в загальному вагонобудуванні, а також про іншу техніку, яку пропонує акціонерне товариство. Наприклад, вакуумні підмітально-прибиральні машини «Чистий шлях» та контейнери грейферного типу для встановлення в місцях роздільного збору побутових відходів. До речі, позаторік завод відсвяткував своє 150-річчя.

 

Є в Кременчуці його ровесник – завод дорожніх машин «Кредмаш», який на даний час спеціалізується на будівництві асфальтозмішувальних установок та іншої техніки, призначеної для будівництва доріг. Є тут і мала техніка, зручна і компактна, яку можуть використовувати у себе територіальні громади для ремонту асфальтного покриття.

 

Також під час оглядин «Кредмашу» свої послуги представило ПрАТ «Гірник», яке пропонує буріння та ремонт свердловин на воду, геологічну розвідку, трубопроводи і глибинні насоси, тощо.

 

Неабияку зацікавленість у керівників громад викликала екскурсія на завод «Альфатекс», який виготовляє різноманітну сучасну комунальну техніку: сміттєвози з боковим та заднім завантаженням, контейнери трьох видів для збору твердих побутових відходів, вакуумні очисні машини для забору рідких відходів, автогідропідйомники та автовишки багатьох моделей, екскаватори-навантажувачі, бульдозери і грейдери, самоскиди, бортові автомобілі, тощо. Здебільшого вони виготовляються на базі шасі компанії DAYUN – провідного китайського виробника комерційних автомобілів. Виготовляються безпосередньо на заводі, тому тут можуть врахувати всі побажання замовника і виготовити агрегат з такими характеристиками, які потрібні покупцеві.

 

Тому так довго учасники екскурсії обдивлялися цю техніку, цікавлячись її можливостями, потужністю та надійністю. «Нам би таку машину в громаду», «А ми б не відмовилися від цього бульдозера», «Ми вже надумали купити цей підйомник» - чулося звідусіль.

 

Після таких змістовних екскурсій відбулося підбиття підсумків, під час якого народний депутат Костянтин Касай говорив, що не варто відразу лякатися ціни на техніку. Якщо її не можна буде сповна завантажити роботою в одній громаді, то доцільно розглянути можливість її придбання на умовах міжмуніципальної співпраці чи створення спільного комунального підприємства.

 

Крім того, вніс пропозицію головам громад створити свою громадську організацію, яка стане майданчиком для спілкування, обміну досвідом, співпраці та взаємодопомоги. «Власне, для того я ініціював цю зустріч. Ви не тільки познайомилися з підприємствами машинобудівної галузі, які діють на теренах Кременчука і де можна придбати необхідну техніку, а й одержали можливість познайомитися між собою, обмінятися думками. Адже Полтавський район тільки-но створено у нових межах і таке знайомство між собою голів громад є доцільним і важливим. До всього ви одержали можливість познайомитися з представниками заводів машинобудівної галузі, що дасть поштовх до майбутньої співпраці».
Приємно, що під час цієї наради Костянтин Іванович кілька разів ставив за приклад Нехворощанську громаду. Він, зокрема, зазначив, що для нього як народного депутата у пріоритеті є відродження нашого закладу охорони здоров’я. «Там дуже цікавий проєкт, реалізацію якого підтримує директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації Віктор ЛИСАК. На прикладі Нехворощі ми покажемо, що таке сучасний сільський медичний заклад. Сподіваюсь, потім у Нехворощу їздитимуть за досвідом». «Ми поїдемо на відкриття» - схвально відгукувалися голови громад.

 

Керівники ТГ Полтавського району дякували Костянтину Касаю за організацію насиченої, змістовної і корисної зустрічі, за такий формат спілкування.

 

Варто зазначити, що Костянтин Іванович Касай – чи не перший народний депутат України, який реально зацікавився проблемами Нехворощі і погодився підставити плече для їх вирішення. Він уже не один раз особисто був у нашому селі зі своїми помічниками, оглядав хід реконструкції приміщення під медичний заклад, давав поради і рекомендації, постійно підтримує зв’язок з керівником громади Віктором ДУБОВИЧЕМ. Все це дає підстави сподіватися, що розпочата справа дійде до логічного завершення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь