A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Чи знаєте ви, що розмір пенсії можна перевірити швидко і самостійно?

Дата: 02.04.2021 16:03
Кількість переглядів: 294

 

Незважаючи на вплив карантинних обмежень як на динаміку надходження коштів до пенсійного бюджету, так і на форми обслуговування громадян, процес перерахунків пенсій дедалі триває.

Швидко і зручно дізнатися про новий розмір пенсійної виплати або перевірити існуючий можна дистанційно, за допомогою порталу електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

 

Маючи сучасний електронний пристрій, підключений до мережі Іптернет, увійти на вебпортал Пенсійного фонду дозволить кваліфікований електронний підпис, який оформляють у профільних установах - наприклад, у «Приватбанку», «Ощадбанку», на порталі «Дія» та інших надавачів кваліфікованих довірчих послуг.

 

Крім того, нещодавно з’явилися ще два способи отримання потрібної інформації та послуг з пенсійного забезпечення. Авторизуватися (зареєструватися) на вебпорталі Пенсійного фонду тепер можна за допомогою банківської картки або за номером мобільного телефону. Новий шлях доступу до усіх електронних послуг Фонду відкриває інтегрована система електронної ідентифікації GOV ID через операторів електронної ідентифікації BankID та MobilelD.

 

Увійти на вебпортал Пенсійного фонду за номером телефону можуть власники тих сімкарт, що містять цифровий електронний підпис. Наразі три оператори мобільного зв’язку - Київстар, Vodafone та Lifecell - зробили доступною для своїх клієнтів послугу MobilelD.

 

Зазначивши спосіб авторизації на порталі, у меню ліворуч слід обрати пункт «Моя пенсія», і тоді доступною для перегляду стане така інформація:

 

  • розмір та вид пенсії;
  • на який строк призначено пенсію;
  • дату наступної виплати;
  • місяць і сума останньої виплати;
  • складові пенсійної виплати;
  • наявні утримання;
  • виплатні реквізити (спосіб виплати пенсії, назву банку і розрахунковий рахунок).

 

Цей нескладний шлях освоєння вебпорталу можна пройти самостійно. Якщо виникають труднощі, літнім людям не завадить скористатися допомогою дітей чи дорослих онуків.

Відкиньте стереотипи і зробіть крок назустріч сучасності!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь