A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Десята сесія восьмого скликання Нехворощанської СТГ

Дата: 08.06.2021 17:50
Кількість переглядів: 6333

Фото без описуСьогодні відбулася десята сесія восьмого скликання Нехворощанської СТГ, в якій взяли участь 20 депутатів. Традиційно першим вони затвердили внесення змін до показників бюджету Нехворощанської сільської територіальної громади на 2021 рік (доповідала начальниця фінансового відділу Любов НОМЕРОВСЬКА). Голова громади Віктор ДУБОВИЧ, який вів сесію, додав: «Це питання ми ретельно розглянули на засіданні профільної комісії, внесли деякі зміни. Наприклад, відхилили прохання директорки Будинку Школяра Тетяни ЛЕЩЕНКО виділити на ремонт закладу 140 тис. гривень. Бо вважаємо, що ця сума не є обґрунтованою, адже на заплановані роботи немає ні проєктно-кошторисної документації, ні детальних обрахунків. Ми не фінансуватимемо те, на що беруться суми «зі стелі». Ми тісно підійшли до необхідності створення в господарській групі відділу освіти бригади з ремонту приміщень закладів освіти. Подумаємо, як це краще зробити, аби мінімізувати витрати з бюджету і раціонально використовувати кошти. Нас багато критикують у Фейсбуці, пророкують нам повний крах без коштів. Але зверніть увагу: це пишуть ті, хто балотувався на останніх виборах, але люди їх не обрали. У них вже був шанс показати свою роботу, тепер ми послідовно виконуватимемо свою, аби виправдати виявлене довір’я. Принагідно скажу, що від народного депутата Костянтина КАСАЯ Konstantin Kasai нам уже надійшло на ремонт лікарні понад п’ять мільйонів гривень. Всі ви зі мною погодитесь, що Костянтин Іванович – це справжній депутат, який реально допомагає виборцям. Жоден з його попередників стільки не допомагав Нехворощі і в цілому нашій громаді, не бував стільки разів у нас, як він».

 

Виділення необхідних коштів на проведення ремонтів у дошкільних навчальних закладах депутати теж погодили одноголосно.

 

«Про передачу коштів субвенції з місцевого бюджету обласному бюджету Полтавської області на співфінансування робіт з ремонту та утримання доріг загального користування місцевого значення» інформувала заступниця голови СТГ Зоя КОРОЛЕНКО. А Віктор ДУБОВИЧ додав: це відрізок дороги від повороту на Шедієве і далі до кінця села Маячка у бік Кобеляцького району. Крім того, домовився з головою правління ПрАТ «Полтавський ГЗК» Віктором ЛОТОУСОМ, який погодився безкоштовно дати нам тисячу тонн щебеню на ямковий ремонт місцевих доріг. На всю громаду це не так і багато, але якісь ділянки доріг ми все-таки відремонтуємо в цьому році. Вже маємо переможця тендера, який перевезе нам цей щебінь. Сподіваюсь, цього тижня почнемо його возити і потроху щось робитимемо. Отже, не все так погано, як пишуть місцеві «віщуни».

 

Фото без описуДалі депутати затвердили персональний склад конкурсної комісії на заміщення вакантної посади керівника Маячківського ЗЗСО І-ІІІ ст. імені академіків Левицьких та збільшили вартість харчування дітей в літній період у закладах дошкільної освіти (інформувала начальник відділу освіти Ірина ШЕРСТЮК), а також погодили виділення одноразової матеріальної допомоги заявникам, які потребують коштів на лікування.

 

До всього голова громади Віктор ДУБОВИЧ, який вів сесію, вніс пропозицію затвердити рішення «Про укладення договору з Полтавським державним медичним університетом на проходження інтернатури в очній/заочній формі лікаря-інтерна». Зокрема, пояснив: одна випускниця медуніверситету, яка родом з Михайлівки, що на Дніпропетровщині, погодилася працювати лікарем у Нехворощі. Вона вже успішно склала державні екзамени і з 1 серпня йде на інтернатуру. Надалі ми розробимо Програму, відповідно до якої заплатимо за її інтернатуру, а вона бере на себе зобов’язання укласти з нами контракт на роботу в нашій громаді після закінчення інтернатури в обласній лікарні. Ви знаєте, у нас постійно просять кошти то ПМСД, то райлікарня, але ми не завжди знаємо, чи стовідсотково ті кошти відпрацьовуються для нашої громади, тому треба вже робити щось своє у галузі охорони здоров’я. Запустимо свій медичний заклад і поступово рухатимемось вперед. Це добре, що знайшлася людина, яка погодилася до нас переїхати, нам лікарі дуже потрібні. Я вже сьогодні планую поїхати в медуніверситет, аби обговорити всі деталі».

 

Фото без описуТакож сесія розглянула низку питань земельного законодавства, що також попередньо розглядалися на профільній комісії (доповідала начальник відділу архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олена ШИЙКА). В обговорення депутат Володимир ЗАМУЛА попросив звертати увагу на те, як сумлінно заявник, що претендує на узаконення земельної ділянки, сплачує за неї податки. «Бо буває, роками користуються землею і не сплачують за неї й копійки, а ми погоджуємо на узаконення ділянки. Хай спочатку хоч борги сплатить, тоді говоритимемо далі».

 

У «різному» Віктор ДУБОВИЧ представив присутнім голову первинної організації ради ветеранів усієї нашої громади Тетяну Анатоліївну КИРИЧЕНКО – творчу, ініціативну, енергійну жінку, яка постійно бере участь у громадському житті та в художній самодіяльності. Пообіцяв тісну співпрацю з нею як представницею великої когорти людей похилого віку. І насамкінець подякував колегам-депутатам за плідну й конструктивну роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь