A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЧЕРГОВА СЕСІЯ

Дата: 13.07.2021 22:24
Кількість переглядів: 5501

Фото без описуСьогодні у конференц-залі Нехворощанського Будинку культури відбулось засідання одинадцятої сесії сільської ради восьмого скликання. Вісімнадцять депутатів, які прибули на неї, розглянули і затвердили більше двадцяти питань.

 

Та перед тим, як розпочати роботу, голова громади Віктор ДУБОВИЧ привітав депутата Людмилу БУЛИГУ з днем народження, а Віру ЗАЇКУ із «золотим» ювілеєм – особисті свята вони відзначили у міжсесійний період. Також вручив депутату Василю БІЛОКОНЮ Диплом Міністерства аграрної політики та продовольства України «за особистий внесок у розвиток фермерства» та Подяку «за високі професійні успіхи» від народного депутата Костянтина КАСАЯ. Ці нагороди Василь Володимирович мав одержати на святкуванні Дня фермера та Трійці у Нехворощі, але тоді він не зміг взяти участь у цих заходах.

 

Потім В.ДУБОВИЧ надав слово кобеляцькому блогеру й активісту Павлу ГУНЖЕЛЮ. Той нагадав, що не раз бував у Нехворощі, в тім числі й на засіданнях сесій, і нині йому приємно відзначити, що сталося чимало позитивних змін у розвитку Нехворощанської громади. Він запропонував у майбутньому розглянути можливість створення у нашій громаді комунального господарства, яке буде займатися газопостачанням. «Це не заборонено діючим законодавством, і якщо вивчити питання ґрунтовно, то тут вигода для громадян є очевидною» – говорив Павло Олександрович. І попросив дозволу зробити кілька відеосюжетів про здобутки нашої громади. Депутати запропонували йому пройти до приміщення, яке реконструюється під медичний заклад, і в школу, де триває реконструкція харчоблоку.

 

Фото без описуДалі головуючий зачитав питання, внесені до порядку денного сесії та попередньо розглянуті й узгоджені на профільних комісіях. Традиційно першими заслухали фінансові питання: «Про внесенні змін до показників бюджету на 2021 рік» та «Про затвердження виконання бюджету за 2-й квартал» (з обох доповідала начальник фінансового відділу Любов НОМЕРОВСЬКА).

 

Доповнюючи інформацію Любові Андріївни, Віктор ДУБОВИЧ повідомив депутатам, що незабаром знову почне діяти пожежна охорона, «для цього ми замінили двигун на спецавтомобілі, й тепер у нас буде не просто пожежна команда, а з більшими функціями, наближеними до «еменесників».

 

«На жаль, на даний момент у нас немає перевиконання бюджету, але все одно маємо приємну новину: наш опорний заклад одержав новий «шкільний автобус», наполовину проплачений державою, – говорив далі Віктор Олександрович. – Тепер ми можемо трирічний автобус передати Соколовобалківській школі. Водночас той, що зараз є у Соколянці, відремонтувати й передати на комунгосп для поїздок наших спортсменів, самодіяльних артистів, тощо».

 

Цікавим було питання «Про встановлення тарифів на вивезення твердих побутових відходів». Доповідала заступниця голови СТГ Ольга ХОМЕНКО: «Ми другий місяць за розробленим графіком і маршрутом випускаємо в рейс наш спецавтомобіль, аби люди призвичаїлись і звикли, що тверді побутові відходи краще пакувати в мішки чи пакети і виносити до місць збору таких відходів, потім їх забере наша сміттєвозка. Відтак поменшає непотребу в лісосмугах та ярах. Але з 1 серпня це вже не буде безкоштовно, відповідно до чинного законодавства кожне домогосподарство повинне буде щомісяця сплачувати по 26 гривень за вивезення таких відходів. Для цього з усіма домогосподарствами будуть укладатися відповідні договори».

 

«Це мінімальний тариф, який ми можемо затвердити, – додав Віктор ДУБОВИЧ. – Він абсолютно обґрунтований, до нього не закладено жодної копійки прибутку комунгоспу, а лише заробітна плата водія, обслуговування спецавтомобіля та пально-мастильні матеріали для нього, а також відвезення сміття на полігон ТПВ, що під Новими Санжарами – з ними є на це угода. Бо на нашій території санкціонованого сміттєзвалища немає. Я розумію, що будуть якісь нарікання, не всім захочеться платити, але ця сума символічна, дорівнює половині вартості однієї пачки цигарок. А стихійних смітників у громаді поменшає. Нема такого двору, який не накопичував би відходів».

 

Фото без описуРозглянули депутати і низку питань, що стосуються галузі освіти у громаді. Зокрема, затвердили Передавальний акт Лівенського НВК у зв’язку з його ліквідацією, і типову форму Контракту з керівниками комунальних закладів загальної середньої освіти; внесли зміни до структури відділу освіти, молоді і спорту (ввели в штат три посади робітників з комплексного обслуговування будівель закладів освіти і посаду водія у зв’язку з придбанням нового автобуса). До штату Маячківського ЗДО «Перлинка» також внесли зміни, увівши додаткову посаду помічника вихователя, оскільки там передбачається збільшення кількості дітей до 29-ти у зв’язку з ліквідацією Лівенського НВК. А ще там незабаром почнуть реконструкцію системи опалення, аби й коридор був теплим і його взимку можна було використовувати для роботи з дітьми. З усіх цих питань доповідала начальниця відділу освіти Ірина ШЕРСТЮК.

 

Внесли зміни до Програми розвитку фізичної культури і спорту та фінансування спортивних заходів на території громади, а також до Програми оздоровлення та відпочинку дітей (доповідала заступниця голови СТГ Зоя КОРОЛЕНКО).

 

Про виділення одноразової матеріальної допомоги заявникам на лікування доповів головуючий. Так само Віктор ДУБОВИЧ доповідав і з питання «Про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету сільської ради». Він, зокрема, пояснив, що «під час останньої зустрічі жителів села Соколова Балка з керівництвом громади досить активно виступав Станіслав ДЕРЯГА – старший інженер з охорони праці ТОВ «Компанія «Фармко», який гостро критикував діяльність депутатів та роботу виконавчого комітету і радив, як нам треба працювати. Я тоді пообіцяв увести його до складу виконкому, щоб дати людині можливість побачити, що все у нас робиться чесно і прозоро, й практично показати нам, як треба працювати на громадських засадах».

 

Наступними питаннями депутати встановили на території громади місцеві податки та збори, затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель села Андріївка. І найбільший пакет питань – «земельних». Доповідала начальниця відділу земельних ресурсів Олена ШИЙКА.

 

Фото без описуУ «Різному» І.ШЕРСТЮК озвучила листи-звернення та листи-повідомлення директорки Соколовобалківського ЗЗСО І-ІІІ ст. з приводу спрямування коштів, одержаних за надання в оренду шкільної землі, а також з приводу необхідності проведення ремонтних робіт у закладі.

 

Йшлося і про штрафні санкції, які вже почали накладати інспектори державної пожежної охорони на керівників закладів середньої освіти за невиконання бодай одного припису. А приписи ці складені, наприклад, за необроблені протипожежною сумішшю дерев’яних конструкцій даху. Нині сума штрафів за це становить 1700 гривень, а з 1 жовтня буде удвічі більшою. «І це при тому, що держава самоусунулась від утримання навчальних закладів, усе лягає на плечі громад, і нам ще й викручують руки штрафами» – прокоментував В.ДУБОВИЧ. Він пообіцяв озвучити цю проблему «у вищих інстанціях». Далі подякував депутатам за небайдужість до проблем у громаді, за те, що почуваються однією командою, здатною спрямувати свої зусилля на покращання ситуації в громаді. За те, що в період безгрошів’я керівництву вдається все-таки щось зробити практично. «Від вас мені теж хотілося б не тільки чути нарікання на якісь проблеми, а й відчувати ваше плече у їх вирішенні, – говорив Віктор Олександрович. – Бо буває, що я чую тільки ваші поради і рекомендації. Я розумію, що ви працюєте на громадських засадах, а ми за зарплату, але нас усіх обрали люди в надії на те, що будемо не просто констатувати недоліки, а й активно усувати їх. Ми он вивісили на стіні відомий вислів нашого відомого ракето будівника Сергія КОРОЛЬОВА, який правильно говорив: «Не согласен – критикуй. Критикуешь – предлагай. Предлагаешь – делай. Делая – отвечай!» Давайте жити за цими правилами, і тоді нам буде під силу здолати всі негаразди і зробити нашу громаду кращою».

 

Подякувавши присутнім за плідну роботу в ході сесійного засідання та побажавши вдало провести свої відпустки, головуючий оголосив сесію закритою. Потім депутати затрималися в конференц-залі ще на кілька хвилин, аби взяти участь в роботі ІІІ-го засідання робочої групи з написання стратегії розвитку громади до 2028 року, яке провела спеціаліст ІІ категорії відділу архітектури, містобудування, капітального будівництва та інвестицій Наталія РУДЬ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь