A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ДІТЯМ – ЯКІСНЕ ХАРЧУВАННЯ

Дата: 09.09.2021 23:30
Кількість переглядів: 387

Сьогодні в Одесі за участі Міністра освіти і науки Сергія ШКАРЛЕТА й Міністра охорони здоров’я Віктора ЛЯШКА стартував регіональний форум «Реформа шкільного харчування». Він проходив у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі.

 

Захід організували МОН спільно з МОЗ, Міністерством економіки і Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Одеською обласною державною адміністрацією, Одеською міською радою і ГО «Національна асоціація громадського харчування» за ініціативи першої леді Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ.

 

Керівники адміністрацій, освітяни, голови громад та управлінь якості освіти з 5-ти областей обговорювали важливу на сьогодні тему – якість харчування учнів. У програмі були виступи спікерів, тематичні панелі та дискусії щодо впровадження й контролю нових норм, публічних закупівель, проєктного підходу до переобладнання закладів освіти тощо.

 

У Полтавській області крок за кроком впроваджується нова система шкільного харчування. За дорученням голови Полтавської ОДА Олега СИНЄГУБОВА розроблено місцеву програму «Дітям Полтавщини – якісне харчування».
На форумі перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро ЛУНІН розповів присутнім, як ця програма діє на місцях і де знаходити гроші на реформу шкільного харчування.

 

У роботі форуму взяли участь начальниця Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта КОВАЛЬСЬКА, а також голова нашої СТГ Віктор ДУБОВИЧ та його заступниця Ольга ХОМЕНКО. Адже наша громада теж може похвалитися власним досвідом впровадження цієї реформи. Зокрема, в ОЗ «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.» проведено реконструкцію харчоблоку та капітальний ремонт їдальні, невдовзі там буде встановлено сучасне нове обладнання для приготування учням якісних і смачних страв. Керівництво СТГ також докладає зусиль, аби здешевити харчування дітей у навчальних закладах громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь