A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Пишаємося тим, що є в нашій громаді чимало і небайдужих людей, які з власної ініціативи створюють зони відпочинку.

Дата: 26.06.2022 22:18
Кількість переглядів: 245

Фото без описуНа берегах Орілі чимало прекрасних місць для відпочинку, лише в межах Нехворощі нараховується до десятка малих і великих пляжів, де можна провести дозвілля у спекотний день. Найбільші з них керівництво громади старається утримувати в належному стані, туди щороку завозиться свіжий пісок, ремонтуються під’їзні шляхи, впорядковується територія. Приміром, днями техніка сільського комунгоспу завезла пісок на пляж, який нехворощани називають «на Циганці». А комунгоспівські працівники Денис КАРАКУЦЯ, Олександр ЧЕРКАСЬКИЙ і Руслан РАДЖАБОВ перед тим вирівняли місцину, викосили траву і розрівняли пісок. Тепер відпочивати там буде більш комфортно.

 

Пишаємося тим, що є в нашій громаді чимало і небайдужих людей, які з власної ініціативи створюють зони відпочинку. Один з найбільш яскравих прикладів – невеликий спортивний куточок біля хокейного майданчика. Ніби й невеликий, але стільки праці туди вкладено! Після того, як на вимогу законодавства довелося обнести шкільне подвір’я парканом і доступ до тамтешніх спортивних споруд став обмеженим, Андрій ГРИГОР’ЄВ вирішив встановити турніки в центральному парку. На очі йому трапилось оголошення, що десь аж у Кременчуці в одному з дворів житлового масиву люди вирішили демонтувати спортивні споруди, аби там менше збиралося молоді, яка «постійно галасує». Аби те добро не пішло на металобрухт, Андрій поїхав і викупив турніки, перевіз у Нехворощу і потім з допомогою друзів установив на нове місце, надійно забетонував. Потім багато ще було і зварювальних робіт, і фарбування, навіть докупляв деякі елементи заводського виробництва. Знайшов чавунну основу з-під паркових лавок і «відродив» чудове місце для сидіння. Поруч «реставрував» ще дві лавки, полакував їх, а з металевої діжки виготовив урну для сміття. Але якщо ви спитаєте в Андрія, чия то вся робота, він вам скромно скаже: «небайдужих громадян».

 

Другий приклад – той же Андрій ГРИГОР’ЄВ разом з Олександром ЗАБРУДСЬКИМ надумали привести в належний порядок центральний пляж – улюблене місце відпочинку багатьох і нехворощан, і гостей села, і їхніх дітей. Але хлопцям не подобалась горбиста місцина та відсутність піску – неодмінного «атрибуту» будь-якого пляжу. Вони звернулися з ініціативою до керівництва громади і вже наступного дня наш комунгосп завіз туди кілька причепів піску. А невдовзі Андрій з Олександром розгорнули його, вирівняли, і пляж став відповідати своєму призначенню.

 

Там же неподалік гурт юнаків, теж з власної ініціативи, звів для себе альтанку, аби можна було будь-коли посидіти за столиком, не «бронюючи» місце заздалегідь. Щоб ховалася вона в затінку, спочатку вирубали густі зарості дерев, напиляли акацієвих стовпців, принесли свої старі дошки. Підтримуючи ініціативу, Григорій Іванович БАЛАНА особисто привіз шифер і дві дошки для даху. А будували цю пляжну споруду Валерій ДИКУН, Владислав СИЧ, Едуард СИЧ, Максим БАЛАНА, Ростислав БАЛАБАСЬ і Роман ЗІНЧЕНКО. Ясна річ, коли хлопці там не відпочивають, займати альтанку можуть всі охочі, але за умови не псувати її і не смітити, як і сусідні місця для дозвілля.

 

Розповідаючи про все це, ми хочемо, аби всі нехворощани та гості нашого села пам’ятали, що кожен з названих об’єктів люди створювали не в себе вдома, а в громадських місцях, тобто ДЛЯ ВСІХ, для кожного з нас. Тому звертаємось до всіх з проханням: поважайте працю односельців і бережіть те, що зроблено ДЛЯ ВАС. Користуйтеся, відпочивайте у своє задоволення, і залишайте по собі ці зони в чистоті, бо комусь також захочеться ними скористатися, і подумки дякуючи тим, хто їх створив своїми руками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь