A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Новини

Дата: від до Скинути

Програма «ВідновиДІМ»: допомога у відбудові пошкоджених будівель

Програма «ВідновиДІМ»: допомога у відбудові пошкоджених будівель

Фонд енергоефективності реалізує програму «ВідновиДІМ», мета якої — фінансування будівельних робіт з відновлення житлових будівель, пошкоджених внаслідок військової агресії росії проти України. 

11:42 20.10.2023

НЕХВОРОЩА СВЯТКУВАЛА ЮВІЛЕЙ

НЕХВОРОЩА СВЯТКУВАЛА ЮВІЛЕЙ

350 літ минуло відтоді, як переселенці з нинішньої Черкащини, втікаючи від міжусобної боротьби місцевої старшини та від Польсько-турецької війни, яка там розгоралася до катастрофічних масштабів, у 17 столітті перебралися на лівий берег Дніпра й осіли уздовж правого берега Орілі, біля невеликих козацьких укріплень, що охороняли південні рубежі московської імперії від ворожих набігів з території Запоріжжя. Про це існує чимало документальних свідчень, одне з яких – робота полтавського історика, етнографа і журналіста Павла Бодянського, який у 1865 році писав: «Именно в 1673 году уманцы и других соседних городов жители, разоряемые набегами крымских татар и турок, переселились по сю сторону и заселили в Полтавском полку местности по реке Орели: Царичанку, Китайгород, Маячку, Нехворощу и на Днепре Келеберду». Інший архівіст і джерелознавець, дослідник Гетьманщини Олександр Лазаревський зазначав: «Соседство с татарами и вследствие того постоянная опасность от их нападений заставили народ при заселении этой местности кучиться в многолюдные поселения – городки».

18:25 15.10.2023

ОПИТУВАННЯ УКРАЇНСЬКОГО ВЕТЕРАНСЬКОГО ФОНДУ

ОПИТУВАННЯ УКРАЇНСЬКОГО ВЕТЕРАНСЬКОГО ФОНДУ

На виконання листа Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України від 10.10.2023 року № 6/1988 (додається) та з метою виявлення конкретних потреб, проблем та ставлення суспільства до ветеранів російсько–української війни у вашому регіоні, просимо розмістити опитування Українського ветеранського фонду для участі в ньому ветеранів на вашому офіційному веб–сайті та на офіційних сторінках у соціальних мережах.

17:52 12.10.2023

Офіційно: дружина заступника Міністра внутрішніх справ України не перетинала державний кордон

Офіційно: дружина заступника Міністра внутрішніх справ України не перетинала державний кордон

Державна митна служба України офіційно повідомляє, що розповсюджена в деяких ЗМІ неперевірена інформація щодо виявлення на КПП «Захонь» угорською стороною значної суми валюти, яку буцімто переміщувала дружина заступника Міністра МВС України 29 вересня цього року, не знайшла свого підтвердження.

08:50 12.10.2023

ГОСТІ НАШОЇ ГРОМАДИ З СУСІДНІХ ОБЛАСТЕЙ

ГОСТІ НАШОЇ ГРОМАДИ З СУСІДНІХ ОБЛАСТЕЙ

11 жовтня Маячку та Нехворощу відвідала делегація голів громад Дніпропетровської та Запорізької областей. Мета їх візиту – обмін досвідом у питаннях організації надання муніципальних послуг місцевим жителям. Організували цей захід в рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

21:50 11.10.2023

ЗВЕРНЕННЯ ДО ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

ЗВЕРНЕННЯ ДО ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Оголошується збір пропозицій до Програми комплексного відновлення території Нехворощанської сільської територіальної громади Полтавського району Полтавської області.

10:11 09.10.2023

ЮВІЛЕЙНИЙ КОНЦЕРТ ЛІВЕНСЬКОГО ГУРТУ "КАЛИНА"

ЮВІЛЕЙНИЙ КОНЦЕРТ ЛІВЕНСЬКОГО ГУРТУ "КАЛИНА"

Чимало місцевих глядачів та любителів художньої самодіяльності з сусідніх сіл зібрав минулої суботи Лівенський будинок культури на благодійний концерт «Нас поєднала Україна», влаштований з нагоди 5-річного ювілею творчого колективу «Калина». Та не тільки його учасниці виходили на сцену, а й маячківські артисти: гурти «Реальні мужики» і «Маків цвіт», шкільний ансамбль барабанщиць «Ліра», місцевий танцювальний ансамбль «Дикий мед». Цікавою «родзинкою» свята став виступ онуків та правнуків учасниць «Калини», їм глядачі аплодували дружно і голосно. Катерині Матвієнко приємно було чути вітання на свою адресу, адже вона має 12 онуків і 10 правнуків! Тож є кому передати свої таланти.

13:42 08.10.2023

У НЕХВОРОЩАНСЬКІЙ АМБУЛАТОРІЇ ВІДКРИВСЯ АПТЕЧНИЙ ПУНКТ

У НЕХВОРОЩАНСЬКІЙ АМБУЛАТОРІЇ ВІДКРИВСЯ АПТЕЧНИЙ ПУНКТ

Це приємна новина, якої довго чекали не тільки нехворощани, а й усі пацієнти амбулаторії. Бо, як пояснив директор з розвитку мережі аптек «Едельвейс» Михайло Довгий, з відкриттям нашого аптечного пункту його покупцям будуть доступні практично всі державні й соціальні програми, як от «Доступні ліки», «Інсулін+», «Терапія+» та інші, а також – видача ліків за електронними рецептами (ця система почне працювати до кінця тижня, адже тільки сьогодні пункт потрапив до бази НСЗУ). До всього буде й пільговий продаж ліків для учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

18:13 03.10.2023

У МАЯЧЦІ БУДЕ ЛАВАНДОВЕ ПОЛЕ

У МАЯЧЦІ БУДЕ ЛАВАНДОВЕ ПОЛЕ

З’явилося воно з ініціативи депутаток нашої ТГ Віри Іванівни Заїки та Людмили Анатоліївни Заїки. Їх ідею підтримали працівники виконкому та бібліотеки, а робітники Нехворощанського комунгоспу технікою допомогли підготувати територію. Потім задискував її Андрій Войничий, а Сергій Заїка розробив своїм мотоблоком. Долучилися до корисної справи і Владислав Лях та начальник нашої МПО Василь Угляй. Ось так толокою і створили лавандове поле, висадивши сьогодні там 500 кущів цієї рослини, яка наступного року порадує маячківців та гостей села своїм цвітінням і неповторними пахощами.

16:12 03.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь