A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЧЕРГОВА СЕСІЯ

Дата: 23.03.2021 14:50
Кількість переглядів: 1919

Фото без опису16 депутатів зібралися на пленарне засідання сьомої сесії восьмого скликання. Починаючи роботу, голова громади Віктор ДУБОВИЧ привітав з іменинами депутата Оксану ШПАК, які вона відсвяткувала у міжсесійний період, та із заступником Миколою ЗАВЕЗЬОНОМ виконали приємну місію – від імені Полтавської газонафтової компанії вручили подарунки жінкам-депутаткам, одержані до Міжнародного жіночого дня. «Бачите, які уважні у нас друзі!» – зазначив Віктор Олександрович.

У ході роботи розглянули близько двадцяти важливих питань. Зокрема, затвердили звіт про виконання бюджету в 2020 році та внесли зміни до показників цьогорічного бюджету (доповідала начальник фінансового відділу Любов НОМЕРОВСЬКА), дали дозвіл на оформлення права комунальної власності за територіальною громадою кількох господарських будівель та споруд і внесли зміни до Програми благоустрою населених пунктів на 2021-2023 роки (доповідала заступниця голови СТГ Зоя КОРОЛЕНКО).

Крім того, дали дозвіл на проведення аудиту земельних ділянок сільськогосподарського призначення та затвердили для цього склад робочої групи, яку очолюватиме З.П.Короленко. До її складу входитимуть: спеціаліст виконкому з юридичних питань Альона БОРОВКО, заступники голови СТГ Микола ЗАВЕЗЬОН та Світлана КАЛІНІЧЕНКО, начальник відділу земельних відносин Олена ШИЙКА, спеціалісти виконкому із земельних питань Надія РОМАНКО та Ірина КОВАЛЕНКО, депутати Володимир ЗАМУЛА, Оксана ШПАК та Людмила ЗАЇКА.

При цьому голова громади поряснив: «Надто дороге задоволення, коли найматимемо якусь аудиторську компанію, то краще зробимо все своїми силами. Земельних питань у нас багато, чимало площ використовується не за цільовим призначенням, чимало випадків ухиляння від сплати оренди, як і випадків самозахвату, тому належить все привести до належного порядку».

Фото без описуОкремим рішенням надали дозвіл на передачу транспортних та інших основних засобів до ДП «Добробут» (доповідав депутат, начальник сільського комунгоспу Григорій БАЛАНА). Йдеться про екскаватор, трактори та навісне обладнання до них. Коли буде оформлено і введено в дію автомобіль для перевезення твердих побутових відходів, його теж передадуть «Добробуту». Відтак сільський комунгосп займатиметься лише будівництвом та обслуговуванням централізованих водомереж. «Комунгосп у нас дотаційний, але ми від нього не відмовляємося, а будемо старатися виправити ситуацію, за якої змушені платити за роботу нами ж купленої техніки, – додав В.Дубович. – Ми купили техніку, щоб вона працювала на нас, а не ми на неї. Все повинно бути збалансовано, і нам треба виробити чітку пропозицію щодо ефективного використання нашої техніки у «Добробуті». Ми не повинні оплачувати за комерційними розцінками вивезення нашим же трактором сміття, приміром, з кладовища».

Сесія затвердила низку цільових Програм, у тім числі Комплексну програму профілактики правопорушень. Віктор Олександрович звернув увагу, що нехворощани вже помітили перебування в селі легкового спецавтомобіля, на якому постійно патрулюють представники державної служби охорони. А З.П.Короленко нагадала присутнім, що вивчається питання створення робочого місця для дільничного офіцера громади. І звернула увагу, що відтепер колишнє районне відділення поліції має таку офіційну назву: «Новосанжарське районне відділення поліції №3 Полтавського районного управління Головного управління Національної поліції України в Полтавській області».

Серед інших прийнятих на сесії Програм – «Про надання безоплатної правової допомоги населенню громади», «Ремонту й утримання автомобільних доріг комунальної власності» (доповідала заступниця голови СТГ Ольга ХОМЕНКО), а також Програма розвитку місцевого самоврядування.

Фото без описуВ.Дубович додав: «Ми продовжуємо боротися за дорогу Соколова Балка-Нехвороща, але це дорога державного значення і, за останньою інформацією, її капремонт знову відтермінували на рік. На жаль, від нас це не залежить, можемо хіба лиш постійно стукати у високі кабінети. І ми стукаємо».

Погодивши надання нецільової благодійної допомоги, депутати розглянули низку земельних питань, в основному це були приватні заяви різного характеру. Цікавою з-поміж них була заява приватного підприємця з Полтави Володимира ФЕТЧА, який звернувся з проханням продовжити термін оренди землі під нехворощанський ринок на 20 років на тих же умовах, що й досі. «Таке враження, що з нас сміються» – зауважив керівник громади і пояснив: ринок у незадовільному стані, немає навіть путнього туалету. Відповідно до законодавства, мінімальна сума орендної плати повинна становити 36 тисяч гривень на рік, а Фетч платить… 1 тис. 200 гривень. А коли точніше, то не платить до нашого бюджету й цього мізеру, остання виплата була ще сім років тому. «Я розумію, що ринок потрібен для людей, що він має велике соціальне значення, і ми старатимемось його зберегти, – говорив Віктор Олександрович. – Але не на таких знущальницьких умовах. Вивчимо це питання з юридичного боку і, як варіант, передамо в руки комунгоспу».

В «різному» Віктор Олександрович звернувся до депутатів з проханням обов’язково брати участь у похоронах і проводити траурні мітинги на кладовищах. «Відмови не приймаються! – наполіг він. – Я розумію, що ви працюєте депутатами на громадських засадах, але ж балотувалися ви добровільно й обиралися людьми, в яких трапляються сумні події. Тому повинні розуміти, що ваша роль – не просто прийти на сесію, щось послухати й проголосувати. Наше завдання – спілкуватися з виборцями, а тим більше –бути з ними у хвилини горя. І щоб не виходило так: до одних пішли, до інших – ні».

З такою позицією цілком погодилася депутат Тетяна ГРИЦАЙ: «Не розумію тих, хто каже «я боюсь іти на похорон!». Хіба це позиція чоловіка? Заяву на землю писати не боюсь, а провести виборця в останню дорогу – боюсь. Такої ганьби у нас не повинно бути!».

Потім В.Дубович попросив обов’язково доносити до керівництва громади ті проблеми, з якими люди звертаються до депутатів. «При цьому бажано подавати і свої пропозиції, бо на місцях кожному з вас видніше, як краще вирішити конкретну проблему». Також звернувся з проханням організовано провести весняні роботи з благоустрою, аби до Великодня прибрати у громаді всі стихійні смітники й торішні бур’яни. Насамкінець пообіцяв розібратися, на якій підставі нехворощанський підприємець викопав штучне озеро біля приміщення колишньої лазні, неподалік школи. Робилося це незаконно, без відповідних дозволів, і вже двоє першокласників туди падали. «Добре, що те озеро без води» – додала Т.Грицай.

Сесійне засідання В.Дубович завершив подякою депутатам за плідну роботу та привітанням присутніх з християнським святом – Днем Сорока Святих.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь