A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Відбулася 25 сесія сільської ради

Дата: 30.05.2022 21:58
Кількість переглядів: 2605

Фото без описуВідбулася 25 сесія сільської ради, в якій взяли участь 18 депутатів, а також заступниці голови громади Віктора ДУБОВИЧА, який на початку роботи привітав іменинників, котрі відсвяткували дні народження у міжсесійний період, побажав усім здоров’я, благополуччя і миру. А Григорій Іванович БАЛАНА відзначає іменини якраз сьогодні, тож секретарка ради Світлана БУГОРСЬКА вручила йому букет весняних квітів.

 

Нині до порядку денного внесли близько десяти питань, розгляд яких традиційно почали з інформації начальниці фінансового відділу ТГ Любові НОМЕРОВСЬКОЇ, котра говорила про внесення змін до бюджету громади. В ході обговорення В.ДУБОВИЧ пояснив присутнім, що торік технічні працівники усіх закладів освіти отримали щорічну премію (в народі її називають «тринадцятою зарплатою»), окрім Соколовобалківської школи, бо директорка закладу Світлана ЗЕМЛЯНА проігнорувала рекомендацію виплатити її з коштів, одержаних від переданої в оренду шкільної землі. «І навіть замовчала цю проблему, на сесії не приїздить, хоча сьогодні вона повинна бути тут, це ж в її інтересах! А коли ми проводили там бюджетну комісію, до депутатів звернулися представники обслуговуючого персоналу з наріканням на несправедливість, - говорив Віктор Олександрович. - Що ж, мусимо виправити її, тому пропоную підтримати пропозицію про виділення 52 тисяч гривень на виплату премій 22-м технічним працівникам».
Також нагадав, що питання реорганізації Соколовобалківської школи поки що зняли з розгляду, але якщо упродовж літа жодного кроку не буде зроблено адміністрацією закладу в напрямку вирішення низки господарських проблем, то я у вересні знову ініціюватиму реорганізацію в заклад І-ІІ ступенів».

 

Далі висловився Володимир ЗАМУЛА: «Я б все-таки наполягав, щоб колектив вимагав премію з директорки, а не з нас. Бо як кричати на депутатів чи Дубовича, то вони можуть, а вимагати від Земляної, то ні. Виходить, варто на нас покричати, взяти на горлянку, і ми здаємося. Нас знову хочуть нагнути на витрати з бюджету, тоді як у школі скільки «земельних» коштів, стільки не має жодна школа, мабуть, в Україні. Якщо для цього треба внести зміни до Статуту, то це роботи на кілька днів, але ж завжди винуватий хтось, а не Земляна. Потім дивуємось, чому така школа. Пропоную пояснити це обслуговуючому персоналу, хай звертаються до своєї керівниці».

 

Водночас директорка Нехворощанського опорного закладу Тетяна ГРИЦАЙ нагадала присутнім, що вона таки ж наполягатиме на запровадженні автономії, щоб кожен жив за свої кошти, а не закривав особисті недопрацювання за рахунок сусідів. «Коли зверху падає дармове, то можна приїздити на роботу раз у тиждень, і вертатися додому о тринадцятій годині».

 

За результатами голосування більшість депутатів усе-таки підтримали пропозицію голови громади – виплатити премію за рахунок бюджету.

 

Крім цього депутати підтримали пропозицію реорганізувати Нехворощанський опорний заклад у ліцей, бо через кілька років, відповідно до реформи в галузі освіти, лише ліцеї зможуть надавати повну середню освіту, тобто мати 10-12 класи. Деталі з цього приводу пояснила й дала відповіді на запитання присутніх начальниця відділу освіти Ірина ШЕРСТЮК. Вона ж інформувала і про передачу 674 літрів дизельного пального з балансу відділу освіти на баланс КП «Нехворощанський сільський комунгосп». Інформацію доповнив В.ДУБОВИЧ: «Ми встигли забрати запас пального, але зараз дітей до школи не підвозять, тоді як комунгоспу треба заправляти трактори, бо сезон викошування трави, інших господарських робіт».

 

Про створення КП «Центр ПМСД Нехворощанської сільської ради» та затвердження його структури і штатного розпису інформувала заступниця голови громади Зоя КОРОЛЕНКО. Зокрема, детально ознайомила зі штатним розписом, який є типовим для подібних закладів, «хоча не всі посади будуть заповнені» - підкреслила Зоя Петрівна. В.ДУБОВИЧ додав: «Ми не вперше виносимо на розгляд подібне питання, бо існує багато різних бюрократичних перепон: то те належить дописати, то там треба щось змінити в тексті й т.д. Нині пакет документів розглянув Антимонопольний комітет і схвалив їх, тому рухаємося далі: є керівниця закладу Інна КОБА, вона почне працювати над одержанням ліцензії. Наступні кроки – наповнення штату лікарями. Зараз ми не можемо когось брати на роботу, доки не оформимо заклад як юридичну одиницю, з яким НСЗУ (Національна служба здоров’я України) укладе відповідну угоду і виплачуватиме кошти, за які його утримуватимемо».

 

З питань надання одноразової матеріальної допомоги чотирьом заявникам на лікування інформував В.ДУБОВИЧ, а з питань земельного законодавства - начальниця відділу земельних ресурсів Олена ШИЙКА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь