A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Служба у справах дітей

Поновлення батьківських прав в Україні

Підстави для поновлення в батьківських правах У батьків, яких було позбавлено батьківських прав є можливість їх поновити. Законом для цього передбачений порядок, а саме, як поновлення так і позбавлення батьківських прав має відбуватись в судовому порядку. Поновити батьківські права хоча би комусь з батьків просто необхідно, якщо судом винесено рішення про відібрання дитини у батьків.

10:01:52 26.04.2023

25 Квітня - день доньки

Свято відзначається в країнах Європи і підкреслює необхідність кожної людини для її сім'ї, країни і планети в цілому.

10:00:45 25.04.2023

На яких підставах батька або матір можуть позбавити батьківських прав?

Хто може звернутися із позовом про позбавлення батьківських прав? Яка процедура позбавлення батьківських прав? Які документи необхідні для позбавлення батьківських прав? Чи можливо відмовитися від дитини? Чи можна позбавити батьківських прав за несплату аліментів? Які юридичні наслідки позбавлення батьківських прав? Чи можливо відновити батьківські права?

09:46:02 24.04.2023

ЩО РУЙНУЄ МОТИВАЦІЮ ДИТИНИ

«Як мотивувати дітей?» – це питання постає все частіше. А відповідь зовсім поруч. Достатньо щирого заохочення й підтримки, щоби змогла прокинутись їхня власна, внутрішня мотивація. І тримайтесь подалі від будь-яких дій, які цю внутрішню мотивацію підштовхують там, де це зовсім недоречно.

08:58:41 20.04.2023

В Україні запрацював мобільний додаток Reunite Ukraine, створений для пошуку дітей

Основною функцією мобільного додатку «Reunite Ukraine» є пошук дітей, які безвісти зникли, а також возз’єднання членів сімей, які були внутрішньо переміщені, виїхали за межі України або були незаконно депортовані до рф, білорусі чи тимчасово окупованих територій України.  

16:38:06 18.04.2023

Як оформити опікунство над дитиною під час воєнного стану: роз’яснення від Мінреінтеграції

Процедура всиновлення або встановлення опіки складна та довготривала, але на період воєнного стану в Україні її спростили для дітей, що залишилися без батьківського піклування (місце перебування батьків чи законних представників наразі невідоме). Така форма опіки має назву “тимчасове влаштування”. Перелік документів для її оформлення зменшений.

15:00:24 08.04.2023

УЧАСТЬ БАТЬКІВ У ВИХОВАННІ ДИТИНИ. СПІР ЩОДО УЧАСТІ У ВИХОВАННІ ДИТИНИ

Кожна дитина має право на проживання в сім’ї разом з батьками або в сім’ї одного з них та на піклування батьків. Батько і мати мають рівні права та обов’язки щодо своїх дітей. Предметом основної турботи та основним обов’язком батьків є забезпечення інтересів своєї дитини.

11:16:39 06.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь