A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Новини

Дата: від до Скинути

Обговорення Генерального плану с. Нехвороща

Обговорення Генерального плану с. Нехвороща

23 листопада в комунальному закладі «Нехворощанський будинок дитячої та юнацької творчості» Нехворощанської сільської ради пройшли громадські обговорення (слухання) містобудівної документації – «Генеральний план с. Нехвороща Новосанжарського району Полтавської області»

08:32 26.11.2018

Зустріч з Євгеном Положієм

Зустріч з Євгеном Положієм

17 лютого в Нехворощанському будинку культури пройшла зустріч з письменником і журналістом Євгеном Положієм, автором роману «Іловайськ», визнаним «Найкращою книгою про війну» у 2015 році . На початку заходу присутні вшанували пам"ять всіх полтавчан, які загинули в результаті бойових дій на сході України.  Автор презентував свій роман на тему іловайської трагедії, розповідав про зустрічі з реальними учасниками подій, реакцію на свої художні тексти воєнної тематики, секрети письменницької праці і роль цензури в сьогоденні. Потім письменник розповів про те, як працював над художньою книгою «Іловайськ». Спілкування із митцем стало для всіх присутніх дуже гарним досвідом, глядачі прийняли участь у жвавому обговоренні трагічних подій, описаних в "Іловайську".  Євгеній Вікторович розповів, що планує освоїти також професію сценариста, щоб екранізувати одну із новел роману, адже історії справжніх героїв – вражаючі і проникливі, вони змушують кожного замислитись над важливими буттєвими питаннями.  Не оминули на заході і історію нашого земляка Віктора Ходака, який трагічно загинув саме при виході з "іловайського котла". Сільський голова Юрій Мовчан розповів про життя нашого захисника, подякував батькам за сина, після чого вшанували пам"ять загиблого хвилиною мовчання.  Після цього, примірники книги з автографом автора вручили керівникам шкіл, та бібліотек громади. Цю приємну місію виконав присутній на заході воїн-інтернаціоналіст Володимир Замула, який разом з Юрієм Ісаєвим, фахівцем Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування (Програма U-LEAD з Європою) надав допомогу в організації і проведенні заходу.  Всі присутні на зібранні учасники АТО отримали книги в подарунок безпосередньо з рук автора.  Глядачі подякували Євгену Положію за цікаву й пізнавальну бесіду та побажали якомога швидше зняти фільм і знову відвідати нашу громаду із новими прем’єрами в літературі та кінематографі.

01:29 23.02.2018

Сратегія розвитку

Сратегія розвитку

2 лютого відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку нашої громади. В цю групу ввійшли представники всіх старостинських округів громади: громадські активісти, представники бізнесу, керівники установ, депутати сільської ради, старости сіл. В засіданні групи взяли участь фахівці Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Вадим Штефан, Олександр Панков, Юрій Ісаєв, які ознайомили учасників зібрання з принципами розробки Стратегії розвитку, з її базовими положеннями. Після цього відбулося жваве і конструктивне обговорення, більшість з присутніх висловили своє бачення подальшої роботи групи. Було прийнято рішення, наступне засідання робочої групи призначити на 30 березня, а до цього провести опитування серед жителів громади шляхом анкетування, а також зібрати вихідні дані для формування SWOT-аналізу, необхідного для здійснення початкової оцінки поточної ситуації в громаді.

21:11 10.02.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь