A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Новини

Дата: від до Скинути

28 липня Україна відзначає День Української Державності

28 липня Україна відзначає День Української Державності

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ. Прийняття князем Київським Володимиром у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності. Саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси-України встановлено День Української Державності. Наразі цей день вшановуємо 28 липня, але уже наступного року з огляду на перехід Православної Церкви України і Української Греко-Католицької церкви на новий стиль календаря, свято перенесено на 15 липня. Відповідний законопроект внесений Президентом України, Верховна Рада підтримала 14 липня 2023 року.  

12:32 28.07.2023

На чудовий концерт зібрали сьогодні учасники художньої самодіяльності Нехворощанського БК медиків Нехворощанщини.

На чудовий концерт зібрали сьогодні учасники художньої самодіяльності Нехворощанського БК медиків Нехворощанщини.

На чудовий концерт зібрали сьогодні учасники художньої самодіяльності Нехворощанського БК медиків Нехворощанщини. Прибули колективи закладів охорони здоров’я і ветерани галузі, а вітати їх прийшли голова громади Віктор Дубович із заступницями Ольгою Хоменко та Зоєю Короленко.  

21:30 27.07.2023

КІНО НА ВЕЛИКОМУ ЕКРАНІ!

КІНО НА ВЕЛИКОМУ ЕКРАНІ!

Шановні жителі та гості нашої громади! 30 липня (неділя) Нехворощанський будинок культури гостинно запрошує відвідати Кіносеанс вихідного дня! Фільми демонструватимуться на великому 4-х метровому кіноекрані!  

21:29 27.07.2023

27 липня – ДЕНЬ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА

27 липня – ДЕНЬ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА

Дорогі наші медпрацівники, ветерани галузі! Ті, до кого кожен з нас звертається з моменту свого народження і протягом усього життя! Дозвольте мені від імені Нехворощанської об’єднаної громади, від себе особисто привітати вас із професійним святом! Прийміть слова глибокої вдячності за вашу благородну працю, за вашу відданість своїй справі й за ваші теплі, надійні руки, які дарують нам радість одужання, а значить і радість життя.  

12:49 27.07.2023

З метою  підтримки та розвитку агробізнесу повідомляємо щодо можливості подачі заявки та отримання безкоштовного добрива NPK від USAID АГРО

З метою підтримки та розвитку агробізнесу повідомляємо щодо можливості подачі заявки та отримання безкоштовного добрива NPK від USAID АГРО

З метою  підтримки та розвитку агробізнесу Вашої громади повідомляємо щодо можливості подачі заявки та отримання безкоштовного добрива NPK від USAID АГРО.

12:26 27.07.2023

Управлінські рішення під час війни: громади Полтавщини вивчали досвід колег з Черкащини

Управлінські рішення під час війни: громади Полтавщини вивчали досвід колег з Черкащини

Відбувся візит з обміну досвідом між громадами Полтавської та Черкаської області. Організатором навчальної поїздки стала Програма ULEAD з Європою / ULEAD with Europe. Делегація з представників громад Полтавщини у рамках візиту відвідала Білозірську, Чигиринську, Шевченківську громаду Черкаської області.  

22:48 26.07.2023

СІЛЬСЬКА МЕДИЦИНА: ПОГЛЯД ЗБЛИЗЬКА

СІЛЬСЬКА МЕДИЦИНА: ПОГЛЯД ЗБЛИЗЬКА

Останнім часом неодноразово доводилося розповідати про Нехворощанську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, бо й приводів для цього було достатньо: спочатку йшла реконструкція будівлі, закладався біля неї парк з декоративних рослин, потім урочисто відкривали оновлене приміщення, в якому сімейним лікарям і медсестрам працюється більш комфортно, і їхнім пацієнтам приємно сюди зайти. Нині тут розташувався й управлінський апарат комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги», який опікується всіма сільськими закладами охорони здоров’я, що діють у нашій громаді. Саме про них – детальніша розповідь.  

22:43 26.07.2023

Гарний приклад для наслідування!

Гарний приклад для наслідування!

Є в українців така приповідка: «В дружній сім’ї й каша густіша». Її цілком справедливо можна застосувати до шедіївців, які завжди відзначалися згуртованістю: чи якусь подію відсвяткувати, чи концерт провести – вони завжди сходилися родиною. А про роботу й казати нічого, недарма шедіївська толока у 80-ті роки минулого століття славилася на всю Полтавщину, з багатьох районів області приїздили подивитися і перейняти досвід, як у цьому маленькому приорільському селі гуртом зводять житлові будинки, допомагаючи один одному. Тут поняття «сусід» здавна має таке ж значення, як і «родич».  

22:41 26.07.2023

Надавали послуги жителям Лівенського, Маячки та Губарівки.

Надавали послуги жителям Лівенського, Маячки та Губарівки.

Мультидисциплінарна команда Центру надання соціальних послуг Нехворощанської громади, як завжди, на висоті! Нещодавно її представники надавали послуги жителям Лівенського, Маячки та Губарівки. Замовлень було дуже багато, намагалися виконати усе заплановане. Працювали із позитивним настроєм, дружно. Отримали подяку від Бондаренко Людмили Михайлівни, жительки с. Лівенське, яка зателефонувала до ЦНСП зі словами вдячності за гарно виконану роботу. Приємно чути гарні відгуки про роботу нашої команди!

22:39 26.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь