A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Новини

Дата: від до Скинути

КВІТИ ДЛЯ НЕХВОРОЩІ

КВІТИ ДЛЯ НЕХВОРОЩІ

Дуже приємно, коли до впорядкування села прагнуть не тільки працівники благоустрою, а й небайдужі жителі, котрі хочуть бачити Нехворощу квітучою і діляться розсадою, саджанцями, насінням чи цибулинами квітів. Ще приємніше, коли до цієї справи долучаються мешканці сусідніх громад, як от жителька Нових Санжар Тетяна Давиденко, яка ретельно зібрала насіння великоквіткового портулаку і в подарунковому мішечку передала нам, а ми поділилися з Маячківським старостатом. Навесні ця рослина яскравим килимом прикрасить наші села.

11:06 13.11.2023

СЕСІЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

СЕСІЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Сьогодні відбулася чергова сесія сільської ради. На початку голова громади Віктор Дубович запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблого воїна із с. Соколова Балка Андрія Сорокового, а також усіх полеглих захисників України. Потім привітав депутатів, які святкували особисті іменини у міжсесійний період. Крім того, з приємністю відзначив, що в роботі сесії бере участь депутат Микола Мошура – учасник бойових дій, якому після поранення не надто легко добиратися до Нехворощі, однак він знайшов у собі сили прибути на сесію, аби представляти інтереси своїх виборців. Це на противагу окремим депутатам, які з особистих мотивів регулярно ігнорують сесійні засідання.

17:56 09.11.2023

ЩЕ ОДНА ПЕРЕМОГА!

ЩЕ ОДНА ПЕРЕМОГА!

Нещодавно стало відомо, що КП «Нехворощанський сільський комунгосп» увійшов до списку ста переможців конкурсу грантів «Курс на Незалежність». Кожен із цих ста щасливчиків отримає грант до 20.000 Євро на реалізацію власної ідеї. Проєкт нашого підприємства – збудувати у Нехворощі тепличне господарство для вирощення розсади і ранніх овочевих культур. А це додаткові робочі місця і якісна продукція для населення, частина якої буде передаватися на харчування у заклади освіти. Під реалізацію даного проєкту вже виділено земельну ділянку в центрі села, на ній і буде теплиця розміром 10х50 метрів.

16:27 08.11.2023

ЗАСІДАННЯ ДЕПУТАТСЬКИХ КОМІСІЙ

ЗАСІДАННЯ ДЕПУТАТСЬКИХ КОМІСІЙ

Сьогодні в кабінеті голови громади Віктора Дубовича відбулося спільне засідання двох постійних депутатських комісій – бюджетної та з питань освіти. Зокрема, присутні заслухали внесення змін до бюджету громади і його виконання за 9 місяців поточного року, а також про використання коштів резервного фонду за ІІІ квартал. Заслухали і схвалили проєкти рішень щодо виділення одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям чи їх рідним, та кільком жителям громади на лікування. Розглянули План розвитку освітньої мережі громади на 2024-2027 роки і Стратегію розвитку освіти, а ще Програму розвитку пріоритетних видів спорту.

14:08 08.11.2023

ТАК ТРИМАТИ!

ТАК ТРИМАТИ!

З лютого нинішнього року на Полтавщині тривав обласний огляд-конкурс народної творчості «Звучи, рідна мово!» на відзначення 80-річчя від дня народження Героя України, народної артистки України, лавреатки Державної премії України ім. Тараса Шевченка, повного кавалера ордена Княгині Ольги – Раїси Опанасівни Кириченко. У ньому взяли участь 748 аматорських гуртів, серед яких – і творчі колективи нашої громади.

10:08 07.11.2023

СПОРТИВНА ХРОНІКА

СПОРТИВНА ХРОНІКА

Наприкінці минулого тижня у м. Кобеляки в рамках VI Гімназіади Полтавщини пройшли змагання з настільного тенісу. Серед восьми команд-учасниць була й команда Нехворощанської громади у складі Аліни Сульжик, Вероніки Болокан, Ярослава Куценка та Максима Гриня. І хоч за результатами змагань наші юнаки й дівчата посіли сьоме місце, вони показали самовіддачу і прагнення до кращих результатів. Дякуємо спортсменам за це!

10:03 06.11.2023

ВІТАЛИ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ

ВІТАЛИ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ

З нагоди Дня працівників соціальної сфери у Нехворощанському будинку культури зібралися працівники і працівниці нашого Центру надання соціальних послуг – ті, кого часто називають «добрими ангелами» і кого щодня чекають у багатьох оселях. Невелике святкування для них підготували учасники й учасниці художньої самодіяльності, а вітальні слова – голова громади Віктор Дубович. Найперше він подякував колективу Центру за щоденну працю, спрямовану на підтримку осіб похилого віку, які не можуть обійтися без сторонньої допомоги. «Для них ви є не просто помічницями, а й подругами, сестрами, порадницями, – говорив Віктор Олександрович, звертаючись до присутніх. – Ваша почесна місія полегшує життя підопічним, хоча вам самим доводиться стикатися з людьми різних поглядів і характерів, чути подяки і скарги, тому важливо мати при цьому неабияке терпіння. Від імені депутатського корпусу і виконкому нашої громади, від себе особисто я вітаю вас зі святом і бажаю не розчаровуватися в обраній професії, зустрічати в ній тільки доброзичливих людей. Хай здоров’я буде міцним, а удача – стабільною! Ваш колектив згуртований і цілеспрямований, тож так тримати й надалі! А вашій адміністрації хочу побажати вести колектив тільки шляхом стабільного розвитку!».

18:12 04.11.2023

СПОРТИВНА ХРОНІКА

СПОРТИВНА ХРОНІКА

Навіть дрібний осінній дощик, рясно напустившись якраз о 14-й годині, не завадив початку футбольного турніру, що пройшов у Нехворощі на майданчику зі штучним покриттям. Його організатор, голова громади Віктор Дубович, назвав ці змагання «Естафета поколінь». Назва влучна, бо на полі зустрілися команди «Ветеран» і «Юніор» - одним вже за п’ятдесят, інші є учнями 7-8 класів місцевого ліцею і ще тільки вчаться бути вдалими гравцями.

19:12 03.11.2023

ПОЧАЛОСЬ БУДІВНИЦТВО РЕЛАКС-ПАРКУ

ПОЧАЛОСЬ БУДІВНИЦТВО РЕЛАКС-ПАРКУ

Керівництво громади давно виношувало ідею створити у Соколовій Балці зону відпочинку. Але все красиве й сучасне потребує певних коштів, тому перший крок до реалізації задуму зробила заступниця голови громади Світлана Калініченко, написавши проєкт і подавши його на конкурс екологічних громадських ініціатив Полтавської області. Потім вся громада голосувала за цей проєкт, в результаті чого він здобув перемогу, а Світлана Миколаївна одержала сертифікат переможниці. Таким чином, її проєкт «Релакс-парк Sokolianka» буде втілено за кошти обласної ради на загальну суму 210 тис. грн. Віримо, що ця зона стане справжньою окрасою села!

16:14 01.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь